Zonnepanelen meegefinancierd met hypotheek “Dik tevreden”

Zonnepanelen meegefinancierd met hypotheek “Dik tevreden”

Hannie en Lejo Webbers schaften vorig jaar zonnepanelen aan. Via deA kwamen ze aan een duurzame hypotheek die de zonnepanelen meefinancierde en aan een installateur die ze legde. “Wij zijn tevreden!”
Hannie: “Al eerder wilden wij zonnepanelen, maar de aanschaf is toch een hele uitgave. We hadden al 5 winddelen aangeschaft en een stukje zonnedak via deA. Een hypotheekadviseur gaf ons de tip om zonnepanelen mee te financieren. Ik vroeg advies bij deA, die bracht me in contact met de SNS-bank. We sloten een duurzame hypotheek af met een bouwdepot voor de zonnepanelen. Ook via deA hebben we een installateur over de vloer gekregen voor de zonnepanelen. Dat is goed verlopen, we zijn heel tevreden. Ik ben blij met het advies van deA. Er zijn zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”

Termijnbedrag naar beneden

“Onze zoon woont in een energieneutraal huis en had al zonnepanelen. Door de opbrengst daarvan krijgt hij elke maand geld terug. Die ervaring maakte het voor ons extra aantrekkelijk om ook zonnepanelen te nemen. De zonnepanelen liggen er bij ons nu ruim een halfjaar. De dagen worden langer, en we gaan nu de eerste zomer in. Van onze energieleverancier kregen we alvast de melding dat we ons termijnbedrag beter konden aanpassen! Onze winddelen hebben we cadeau gedaan aan de andere zoon.”

Vloerisolatie, inductiekoken én zonnepanelen

De zonnepanelen zijn bij Hannie onderdeel van de aanpak om het hele huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. “Door de berichten over Groningen zijn we ons bewust geworden dat we van het aardgas af moeten. Maar wat kunnen we dan doen? We hebben een energiecoach over de vloer gehad en hebben nu vloerisolatie. En we koken op inductie. De zonnepanelen zijn een logisch vervolg. Ook omdat ze met de hypotheek konden worden meegefinancierd.”