Apeldoorn op zoek naar hét zonnedak van 2020

Apeldoorn op zoek naar hét zonnedak van 2020

Voor het derde jaar op rij zijn we, samen met Taskforce Zonne-energie van de gemeente Apeldoorn, op zoek naar het beste zonnedak van dit jaar. Iedereen met een zonnedak van meer dan 50 panelen kan zich aanmelden en maakt kans op de zonnedak-award 2020.

De award is in 2018 in het leven geroepen om positieve acties van bedrijven en organisaties te laten zien en in het zonnetje te zetten. Zonnepanelen op daken zijn meestal minder zichtbaar, maar dragen wel bij aan de omschakeling naar duurzame energie en verdienen daarom deze extra aandacht. Anne ten Brummelhuis van de Taskforce Zonne-energie is blij dat de zonnedak-award 2020 georganiseerd wordt. ““Er is best discussie over waar de duurzame energie moet worden opgewekt. Maar dat we alle mooie, grote daken in Apeldoorn zeker moeten benutten, is helder. Met de award zetten we bedrijven en organisaties die dit jaar zonnepanelen hebben geplaatst in het zonnetje en laten we zien wat er gebeurt. Er zijn echter nog steeds veel daken onbenut, bij deze de oproep om te kijken wat daar wel mogelijk is om samen zoveel mogelijk daken in Apeldoorn te voorzien van zonnepanelen.”

Zet jouw dak in de spotlight

Op  een groslijst verzamelen we de  zonnedaken die in 2020 zijn gerealiseerd. “In 2018 en 2019 zijn zo’n 12000 en 15000 panelen in Apeldoorn op grote daken gerealiseerd. In 2020 staat de teller zover wij weten nu al op meer dan 15000 panelen, maar waarschijnlijk is onze lijst nog niet compleet. Bij deze wil ik de oproep doen aan iedereen die dit jaar een zonnedak met meer dan 50 panelen heeft gerealiseerd om zich in te schrijven. Dan maak je automatisch kans op de zonnedak-award 2020.” aldus Erik Vos, de initiatiefnemer van deze award.

Eerdere winnaars van de zonnedak-award

Garage Bakker en Gedizo zijn de winnaars van de zonnedak-award in 2018 en 2019. Garage Bakker won de prijs voor het enthousiasme en de volharding om een zonnedak te realiseren en is daarmee een voorbeeld voor andere ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Gedizo laat met 648 panelen zien dat ook in de dorpen rondom Apeldoorn er veel aandacht is voor verduurzaming.

Aanmelden

In welke vorm de zonnedak-award deze editie wordt georganiseerd is met de coronamaatregelen nog onduidelijk, maar er zijn genoeg online mogelijkheden om er toch een mooie uitreiking van te maken. Staat je zonnedak van 2016 – 2020 er nog niet tussen? Laat het ons weten!