Buurmannen doen mee met Buurtstroom

De buurmannen Paul Sinnema en Ilan Cohen wonen niet alleen naast elkaar, ze doen ook allebei mee met Buurtstroom. Binnenkort liggen hun zonnepanelen op een Buurtstroomdak. Ilan doet mee met Buurtstroom dok Zuid. De panelen van Paul liggen op Buurtstroom Sprengeloo.

Aantrekkelijk geld terug

Zonnepanelen zijn bezig aan een opmars. Natuurlijk omdat ze schone stroom leveren. Maar ook omdat het financieel best aantrekkelijk is zelf energie op te wekken. Niet iedereen kan of wil panelen op zijn eigen dak. Daarvoor heeft de overheid de zgn. ‘Postcoderoosregeling’ in het leven geroepen. Met die regeling heb je samen met je buurtgenoten een gezamenlijk zonnedak. Via je energierekening krijg je de opbrengst weer terug.

Buurtstroom in Apeldoorn

In Apeldoorn is Buurtstroom zo’n initiatief. Door heel Apeldoorn heen zijn er daken beschikbaar gesteld, waarop buurtbewoners zonne-energie kunnen opwekken. Het eerste dak is inmiddels gerealiseerd: op vmbo-school Sprengeloo. Ook de daken op het Kristal en Foenix Molenmakerhoek zijn uitverkocht.

Nog 145 panelen

Op dok Zuid is meer dan de helft van de panelen nu verkocht. Op dit moment zijn er nog 145 panelen beschikbaar voor mensen die zonne-energie willen opwekken op een collectief dak. Zodra er genoeg deelnemers zijn, kan het dak gerealiseerd gaan worden. Met het dak op dok Zuid kun je meedoen als je woont of een bedrijf heb met de postcode 7311, 7312, 7331, 7333, 7334, 7335, 7336 of 7339.
Meer info Buurtstroom Apeldoorn