Buurtstroom het Kristal vol

Buurtstroom het Kristal vol

Buurtstroom het Kristal is uitverkocht. Op dak boven de parkeergarage in Zuidbroek gaan 204 panelen stroom opwekken voor mensen in de buurt. Buurtstroom groeit: al meer dan honderd mensen willen samen zonne-energie opwekken op een gezamenlijk dak.
Het Kristal is het derde Buurtstroomdak dat voldoende deelnemers heeft. Op Sprengeloo werden afgelopen week 223 panelen gelegd. Op Foenix Molenmakershoek komen binnenkort 204 panelen voor mensen in de omgeving. Het Kristal is het derde dak in de rij.

Postcodes 7311 en 7312 op dok Zuid

Mensen met de postcode 7311 en 7312 kunnen sinds kort ook inschrijven voor het dak van Dok Zuid. Voor die postcodes was een wachtlijst. Verder kunnen mensen deelnemen aan Foenix Aruba en de sporthal in Klarenbeek. Daardoor is meedoen met een collectief dak mogelijk voor een groot gedeelte van de Apeldoornse huishoudens, kleine bedrijven en vve’s.

Niet dakloos

Een collectief dak is handig als je zelf geen geschikt dak hebt of als je dak in de schaduw ligt. Zo’n dak maakt het dan toch mogelijk zonne-energie op te wekken. Toch zijn niet alle deelnemers van de Buurtstroom-daken ‘dakloos’. Veel deelnemers kiezen voor een gezamenlijk dak vanwege het gemak maar ook vanwege de lage investering en de goede opbrengst.
Meer over Buurtstroom Apeldoorn