Buurtstroom Sprengeloo: nog 71 StroomDelen

Buurtstroom Sprengeloo: nog 71 StroomDelen

Buurstroom Sprengeloo raakt steeds voller. Op dit moment zijn er nog 71 StroomDelen beschikbaar op het dak van Sprengeloo. In totaal kunnen er 220 panelen worden gelegd. Iedereen die woont of een bedrijf heeft op een adres met postcode 7311, 7312, 7313, 7314, 7315 of 7316 kan meedoen met het collectieve zonnedak, en daarmee korting krijgen op zijn energierekening.

Meer daken

De bedoeling van Buurstroom Apeldoorn is dat er steeds meer collectieve zonnedaken komen. De verwachting is dat na de zomervakantie nieuwe daken beschikbaar komen in andere postcodegebieden. Op dit moment zijn we de voorbereidingen daarvoor aan het treffen. Zodra er definitieve informatie is, laten we het weten. 
Met Buurstroom kun je ook je dak aanbieden voor gebruik voor een gezamenlijk zonnedak. 

Hoe werkt het

Op een groot dak worden zonnepanelen gelegd. Buurtbewoners die in hetzelfde of het aangrenzende postcodegebied wonen, kunnen meedoen. Een deelnemer investeert in één of meerdere ‘StroomDelen’ à 260 euro. Via de energierekening krijgt de deelnemer de energiebelasting (incl. btw) over de opgewekte stroom terug. Dat is circa 30 euro per StroomDeel. Daarmee zorgen deelnemers voor meer duurzame energie én wordt jaarlijks een mooi rendement gehaald. Vijftien jaar lang.
Meer over Buurtstroom Apeldoorn