Buurtstroom Sprengeloo uitverkocht

De 220 StroomDelen voor Buurtstroom Sprengeloo zijn uitverkocht. 23 deelnemers in de postcodegebieden 7311,7312, 7313, 7314, 7315, 7316 hebben zich voor de StroomDelen ingeschreven. Ook staan er inmiddels al zeven personen op de wachtlijst. Vanwege de ruime belangstelling voor het collectieve zonnedak, heeft deA stappen gezet om een tweede zonnedak te realiseren in hetzelfde postcodegebied zodat meer mensen gebruik kunnen maken van collectief opgewekte zonne-energie.

Zelf opwekken en energierekening daalt

Buurstroom Sprengeloo is de eerste van een reeks collectieve zonnedaken in Apeldoorn. Zonne-energie is een schone vorm van energie. Niet iedereen kan of wil echter zelf zonnepanelen op z’n dak plaatsen. Met Buurtstroom Apeldoorn wek je zelf energie op op een dak in de buurt. Buurtstroom maakt gebruik van de overheidsregeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoos genoemd: je hoeft geen belasting te betalen over de energie die je opwekt, én zelf ook gebruikt. Daardoor gaat je energierekening naar beneden.
Op de Buurtstroom daken op Foenix Molenmakershoek, Foenix Aruba, Het Kristal, MFC Klarenbeek en Dok Zuid kan sinds kort ingeschreven worden.
Naar alle daken>

Hoe verder?

We denken eind oktober, mogelijk begin november voldoende deelnemers voor het project Buurtstroom Apeldoorn te hebben om ook gebruik te kunnen maken van de provinciale subsidieregeling. Begin 2018 verwachten we met de bouw van de eerste collectieve zonnedaken te starten.
Naar Buurtstroom Apeldoorn>