Zonnepanelen? Doe het samen met Buurtstroom!

Zonnepanelen? Doe het samen met Buurtstroom!

Panelen op je eigen dak niet mogelijk? Door heel Apeldoorn zijn er collectieve zonnedaken beschikbaar. Het dak op de Vijfster is uitverkocht, op Aruba en Dok Zuid zoeken we nog deelnemers om zonne-energie op te wekken in de buurt.
De laatste stroomdelen op het dak van Vrijeschool de Vijfster zijn in december verkocht. Dat betekent dat het dak doorgaat. Naar verwachting worden in april de panelen gelegd. Meedoen met dit dak is niet meer mogelijk. Er is nog wel ruimte op het collectieve dak van Dok Zuid en Aruba.

Dok Zuid

Ook het dak op Dok Zuid gaat dit voorjaar gerealiseerd worden. Dit wordt een groot zonnedak van 330 panelen. Op het dak zijn nog 41 Stroomdelen beschikbaar. Wie dus woont aan de Zuidkant van Apeldoorn of in Ugchelen en zijn zonnepanelen liever op een gezamenlijk dak in de buurt legt kan nu nog meedoen. Vanaf deze zomer profiteer je dan 15 jaar lang van een flinke korting op je energierekening en wek je schone stroom op.

Panelen voor De Maten

Ook op het verzamelgebouw van Foenix, Aruba 6 is een collectief zonnedak gepland voor mensen uit de omringende postcodes, dat is een ruim gebied, zo kan onder andere heel De Maten meedoen met dit collectieve dak. Op dit moment zijn er nog 104 StroomDelen beschikbaar. Gemiddeld nemen mensen 8 á 10 panelen af, afhankelijk van hun stroomverbruik. Dat betekent dat we nog ongeveer 10 tot 15 deelnemers nodig hebben. Foenix stelde al eerder het dak op Molenmakershoek beschikbaar, dat dat levert sinds december energie.

zonnestroom uit je eigen buurt

Buurtstroom, samen energie opwekken

Zonne-energie is een schone vorm van energie. Niet iedereen kan of wil echter zelf zonnepanelen op z’n dak plaatsen. Daarom is er Buurtstroom Apeldoorn. Dat is samen energie opwekken op een dak in de buurt.