Dak van de stad, wij willen wel

Dak van de stad, wij willen wel

Een gloednieuwe markthal op het plein van de stad, maar dan zonder zonnepanelen? Dat kan in deze tijd toch niet meer? Ook tijdens de ledenvergadering van deA kwam het plein van de stad ter sprake. Veel van de aanwezige leden van deA waren direct bereid de panelen mee te financiëren. Onze coöperatie heeft daarom wethouder Jeroen Joon op de hoogte gebracht van de bereidheid van deA om het ‘Dak van de stad’ vol te leggen.

Dit hebben we de wethouder geschreven:

“Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Wij kunnen niet wachten om op het dak van de markthal zonnepanelen te leggen. Wij zijn deA, een energiecoöperatie van mensen, bedrijven en organisaties in Apeldoorn. Een beweging van ongeduldige mensen, van aanpakkers die de energietransitie in Apeldoorn wil versnellen en zeker niet afwachten.

Afgelopen woensdag 17 november hadden we onze ALV waar tijdens de rondvraag de kwestie van de zonnepanelen op de markthal ter sprake kwam. Het idee om dit met elkaar te fiksen vond veel weerklank en ook konden we direct de nodige sponsorbijdragen noteren. Kortom we hebben er veel zin in.

We maken u graag deelgenoot van ons enthousiasme en doen u bij deze het aanbod om dit voor de stad te regelen. Hoe mooi zou het zijn als het Plein van de Stad straks ook een Dak van de Stad heeft. Dak van de Stad om twee redenen: Allereerst omdat de zonnepanelen gefinancierd zijn door mensen van de stad en ten tweede door de opbrengst van de panelen in te zetten voor de stad.”

Reactie gekregen

Inmiddels hebben we reactie gekregen op ons voorstel. Er komen inderdaad zonnepanelen op de markthal te liggen. De gemeente financiert die uit eigen middelen die bestemd zijn voor de energiereductie voor het vastgoed van de gemeente (in 2022 moet het energieverbruik van het gemeentelijk vastgoed met 50 procent zijn gereduceerd). Gemeente Apeldoorn bedankt in de redactie hartelijk voor het aanbod dat de leden van deA doen.