De Vijfster heeft panelen beschikbaar voor buurt

Voor wie zonnepanelen wil, maar niet op eigen dak, is een gezamenlijk zonnedak in de buurt een goede optie. Sinds kort kunnen buurtgenoten hun zonnepanel (laten) leggen op Vrijeschool de Vijfster aan de Texandrilaan. Ook deze school stelt zijn dak beschikbaar voor Buurtstroom.
Het schoolgebouw aan de Texandrilaan is grondig gerenoveerd. Op het dak komen circa 60 zonnepanelen voor eigen gebruik. Daarmee is het dak nog niet vol: de school stelt een deel van het dak beschikbaar voor omwonenden. Meer dan de helft van de 145 StroomDelen is inmiddels verkocht, er zijn nog 37  StroomDelen vrij. Mensen uit aanliggende postcodegebieden (7311-7316) kunnen meedoen en zo schone energie opwekken op de Vijfster.
Ook mensen met een kleine beurs kunnen meedoen: door Buurtstroom all Inclusive. De investering is dan heel laag: € 30 per paneel.

All Inclusive

Er komen steeds meer collectieve zonnedaken in Apeldoorn. Ze zijn geschikt voor mensen op wiens dak geen panelen kunnen of die wel zonne-energie willen opwekken, maar de zorg liever uitbesteden. Het zonnedak op de Vijfster is het zevende gezamenlijke zonnedak van coöperatie Buurtstroom Apeldoorn. De zonnedaken op Sprengeloo en Foenix Molenmakershoek leveren al stroom. Ook op Het Kristal en dok Zuid is een dak in voorbereiding. Behalve op de Vijfster zijn op dit moment de daken beschikbaar van het inzamelgebouw Foenix op Aruba, op Dok Zuid. Meer over Buurtstroom