Debatavond zonneparken 5 juni: zucht of zegen?

Zonne-energie is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Maar wat als ons landschap erdoor gaat veranderen? Dinsdag 5 juni om 19.30 houdt deA met Bouwhuis en Tegenlicht MeetUp Apeldoorn een informatieve debatavond over de toekomst voor zonneparken: Zonneparken, zucht of zegen?

Grootschalige opwek

Zonne-energie is een weinig omstreden vorm van energieopwek. Het is een goede optie om bij te dragen aan duurzamere energievoorziening en één van de middelen om onze klimaatdoelstellingen te halen. Grootschalige zonneparken worden daarom steeds meer gepland. Bedrijven willen deze parken bouwen en exploiteren. Gemeenten, boeren en andere grondeigenaars moeten beslissen of ze hun grond verkopen of verpachten voor energieopwek. Wat zijn de gevolgen daarvan, bijvoorbeeld voor ons landschap? Levert een zonnepark een positiever effect op de biodiversiteit dan wanneer de grond agrarisch wordt gebruikt? Hoe past dit in de omgevingsvisie?

Informatie en debat

Op de informatieve debat-avond wordt dit onderwerp van verschillende kanten belicht en gaan we met elkaar in gesprek over de verschillende facetten van grootschalig zonne-energie opwekken. We hebben de handen ineen geslagen met onder andere stichting Bouwhuis en Tegenlicht Meetup Apeldoorn en wellicht nog andere partijen. Op dit moment zijn de voorbereidingen hiervoor in volle gang. Meer informatie volgt maar zet alvast in je agenda:
Dinsdag 5 juni 20.00 uur, inloop vanaf 19:30 uur in het Acec, Roggestraat 44, Apeldoorn.
Aanmelden Zonneparken, zucht of zegen?