Doe de check: deelauto iets voor jou?

Doe de check: deelauto iets voor jou?

Zou je elektrisch willen rijden? Zou een auto delen met anderen voor jou best een optie zijn? Rij je niet dagelijks en per jaar minder dan 10.000 kilometer? Of heb je een tweede auto die je weinig gebruikt? Lees dan dit.
Steeds meer mensen delen een auto. Dat is duurzaam en scheelt kosten. Op dit moment bekijken we of we als coöperatie daarin iets kunnen betekenen en hoe. Wil je ons laten weten of je hiervoor belangstelling hebt?
Stel… je woont met je partner en 2 kinderen in een rustige buurt in Apeldoorn. Jullie hebben een auto die vaak wordt gebruikt. Maar af en toe hebben jullie eigenlijk een tweede auto nodig. Of… je hebt geen auto, maar soms is het openbaar vervoer heel onhandig om ergens te komen of is het lastig om ’s nachts nog weer thuis te komen.  Dan kun je een auto aanschaffen, maar als die het grootste gedeelte van de tijd toch maar staat te niksen, is dat eigenlijk jammer. Zonde van het geld, maar ook zonde van de parkeerplaats die deze inneemt. En wist je dat mobiliteit op dit moment wel zo’n 22% van de CO2 uitstoot in Nederland veroorzaakt?
Dat kan vast beter. Eigenlijk wil je af en toe een auto kunnen gebruiken en is het minder belangrijk om ‘m ook te bezitten. Een deelauto kan dan interessant zijn. Zo’n auto staat bij jou in de buurt en kun je reserveren als jou dat uitkomt. Je deelt ‘m met anderen in je buurt.
Geldt voor jou ook dat je:
• Liever elektrisch wil rijden?
• Bereid bent een auto met anderen te delen?
• Niet dagelijks rijdt en minder dan 10.000 km per jaar maakt?
Dan kan een deelauto heel interessant zijn. Laat ons je mening weten!

Interesse?

Heel graag komen we met jou in contact om je wensen te inventariseren, zodat we kunnen uitzoeken of er interesse is. Vertel ons hoe vaak jij ‘m nodig denkt te hebben en of het een grote of kleine auto zou moeten zijn. We horen heel graag van je! Stuur een mailtje naar: deelauto@de-a.nl.

Hoe verder

We hopen met op veel positieve reacties. Als dat het geval is gaan we het idee concreet uitwerken in een aantal voorstellen. Deze voorstellen zullen we allereerst delen met de mensen die belangstelling hebben getoond. Ook zijn we van plan om een avond over autodelen te organiseren. Afhankelijk van de reacties komen we vervolgens met een definitief voorstel. En als we daar binnen deA de handen voor op elkaar krijgen, kunnen en gaan we starten.