Een gratis groenstyling advies voor jouw huiskamer?

Een gratis groenstyling advies voor jouw huiskamer?

Wil jij een gratis groenstyling advies voor jouw huiskamer? Kom dan op 5 november naar het webinar “Mijn huis klaar voor de toekomst”. We verloten er twee onder de bezoekers.
Mooie planten voegen veel toe aan de sfeer in je huis. Als je ze op de goede plek zet, zodat ze gezond blijven en ze combineert met mooie accessoires, heb je er nog meer plezier van. Met een groenstyling advies krijg daar veel leuke tips voor.
Rianne Bil geeft sinds kort groenstyling advies. Ze woont in de Maten. “Ik doe dit naast mijn baan als kwaliteitsmanager in de voedingsmiddelenbranche. Ik heb vroeger bij de Intratuin gewerkt en daar is mijn liefde voor planten ontstaan. Daarna heb ik allerlei cursussen gedaan op het gebied van planten en styling.”

Saaie hoekjes

Wil je bijvoorbeeld weten hoe je je vensterbank of hoekjes in je huiskamer gezelliger kunt maken, of hoe je optimaal gebruik kunt maken van mooie planten? Rianne heeft leuke tips voor je. “Ik kan je planten adviseren die mooi uitkomen en zich op die plekken thuis voelen. Combineer je ze met de juiste accessoires, dan krijg je meer sfeer.”

Donkerblauwe muur heeft invloed op plant

Ze heeft daarvoor wel informatie nodig, zoals: wat is je smaak, hoe is de ligging van je huis, de lichtinval, de kleuren van de muren? “Heb je bijvoorbeeld een donkerblauwe muur, dan reflecteert deze weinig licht. Dit heeft invloed op de plant die daar in de buurt staat”, licht ze toe. Vanwege corona hoeft ze voor een groenstyling advies niet bij iemand thuis te komen. “We kunnen ervoor kiezen telefonisch te overleggen en gebruik te maken van foto’s en filmpjes”, zegt Rianne.

Mooie planten in de slaapkamer

Het kan zo maar zijn dat je al pratende met Rianne op leuke ideeën gebracht wordt. “Wist je bijvoorbeeld dat er planten zijn die je heel goed in je slaapkamer kunt zetten?” vertelt ze. “Sommige mensen willen het wel, maar denken dat het niet kan. Het kan zeker, bovendien zijn er een aantal plantensoorten die de lucht zuiveren . Er zijn ook planten die geschikt zijn voor de badkamer, mits je met een aantal zaken rekening houdt, zoals de hoeveelheid licht.”
“De wens van de prijswinnaar is mijn uitgangspunt”, besluit ze. “De mensen krijgen zeker veel tips mee over de verzorging van hun favoriete plant en hoe je kunt zien of deze het naar de zin heeft. En als ze daar interesse in hebben, ook over hoe je deze kunt stekken. Dan heb je er nog meer plezier van!”
Aanmelden webinar