Eerste twee Buurtstroomdaken van start

Eerste twee Buurtstroomdaken van start

Goed nieuws! We starten met de eerste twee Buurtstroomdaken. Voor de daken Sprengeloo en Molenmakershoek hadden we per 11 december meer dan 50 deelnemers. In de dagen daarna is ook Molenmakershoek uitverkocht. Twee voorwaarden waardoor wij nu de investeringssubsidie hebben aangevraagd bij de Provincie Gelderland en de goedkeuring van de Belastingdienst. Als we van beiden groen licht hebben, kunnen we de nota’s van afrekening aan de deelnemers gaan versturen en de opdracht verstrekken aan de installateurs.

Sprengeloo en Molenmakershoek vol

Buurtstroom Sprengeloo heeft 23 deelnemers en in totaal worden er 223 panelen op de school gelegd. Molenmakershoek heeft 36 deelnemers. Op de Foenix in de Maten komen 204 panelen. De panelen op Sprengeloo worden gelegd door Hollander Techniek. Buurtstroom Molenmakershoek wordt gedaan door Mulder Duurzaam. Beide zijn Apeldoornse bedrijven waarmee we al eerder goede ervaringen hadden.

Kristal, Klarenbeek, dok Zuid en Foenix Aruba

De daken van Het Kristal, Klarenbeek, Foenix Aruba en dok Zuid zijn nog niet vol, daar kunnen we op dit moment dus nog niet mee aan de slag. Het plan is om dit voorjaar opnieuw te gaan werven voor deze daken zodat ook deze zonnedaken gerealiseerd kunnen worden. We hopen dat we voor de zomer ook hier zonnepanelen kunnen leggen. Deze daken zijn nog niet vol. Zegt het dus voort. Buurtstroom is een mooie manier om Apeldoorn groener te maken. Als mensen horen dat anderen ook meedoen, helpt dat.
Bekijk alle Buurtstroomdaken>