Energiecoaches doen het supergoed

Bewoners waarderen energiecoaches


Steeds meer aanvragen voor gratis advies

Energiecoaches doen het supergoed

Onze energiecoaches hebben het hartstikke druk. Er worden steeds meer adviesgesprekken aangevraagd door woningeigenaren die hulp willen bij het verduurzamen van hun huis. En ook heel leuk: de coaches doen het supergoed! Gemiddeld geven de bewoners hun een 8,3 als rapportcijfer.

Stijging aantal aanvragen

Bewoners van Apeldoorn vragen het gratis gesprek met de energiecoach aan om samen te onderzoeken hoe je energie kunt besparen. Meestal gaat het dan over vloer-, muur- of dakisolatie of isolerend glas. Zonnepanelen of de warmtepomp kunnen ook aan bod komen. Het aantal aanvragen voor een energiecoachgesprek stijgt; was dit in 2021 280, in november 2022 was dit al 350. Om de stijgende vraag op te vangen, heeft deA nieuwe energiecoaches aangetrokken en opgeleid; inmiddels zijn er ruim 30 actief.

Energiecoach

Goede evaluatiescore

deA evalueert de energiecoachgesprekken om de kwaliteit van de coachgesprekken te beoordelen en om te kijken of we iets kunnen verbeteren. Gemiddeld scoren de adviesgesprekken een 8.3 op een schaal van 10. Bewoners vinden onder andere dat de coach deskundig is, goed advies en veel tips geeft en zich goed in de situatie inleeft. Een enkele keer heeft een bewoner zelf al heel veel uitgezocht en komt het voor dat de kennis van de coach volgens bewoner tekortschiet. In dezelfde situatie kan de bewoner juist positief zijn, omdat kennis en ideeƫn werden getoetst. deA is blij met de uitkomst, want het is een belangrijk doel om bewoners op een goede manier vooruit te helpen met verduurzamen.

Wat zijn jouw woonwensen?

Maak een afspraak met de energiecoach

Wil jij ook gratis advies over energie besparen en verduurzamen van je huis?