Energieconciërges voldaan over Kerschoten

Energieconciërges voldaan over Kerschoten

Zag je afgelopen weken mensen in blauwe truien fietsen, met radiatorfolie en tassen vol spullen? Afgelopen weken kwamen de energieconciërges van deA aan de deur bij huurwoningen in Kerschoten. De energieconciërges gaven de afgelopen maanden al ruim 2000 mensen in Apeldoorn praktische tips en brachten materialen aan voor het besparen van energie. In de afgelopen weken maakten in Kerschoten zo’n 300 mensen gebruik van het aanbod. Momenteel zijn de energieconciërges in de Heeze en Westenenk.

Vooraf kwam het team in blauwe truien aan de deuren en konden bewoners zich aanmelden voor het bezoek van de energieconciërge.

Energie besparen is goed voor je portemonnee, en het is duurzaam. Daarom is het de moeite waard om elektriciteit, en vooral ook gas te besparen. Tijdens het bezoek gingen de energieconciërges met de bewoners door het huis om op diverse plekken te kijken hoe zij gas en elektriciteit kunnen besparen.

Mensen blij

Slimme materialen zoals ledlampen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop werden gelijk geïnstalleerd zodat mensen daar ook direct profijt van hebben.

Yorick Bouwmeester, zelf energieconciërge en coördinator, vertelde dat mensen enthousiast reageren op het bezoek van de energieconciërge: “Zeker nu de gasprijzen stijgen merken wij heel veel animo. Huurders kunnen natuurlijk niet zoveel dingen doen aan de buitenkant van hun huis. Maar dit zijn dingen waarmee bewoners toch zelf energie kunnen besparen. Mensen zijn blij dat de energieconciërges hen niet alleen tips geven, maar de radiatorfolie en de tochtborstels ook direct aanbrengen.”

Bezoek gemist?

Huurders die het bezoek van de energieconciërge hebben gemist, maar toch nog willen profiteren van de gratis materialen om energie te besparen, hoeven niet te treuren: Binnenkort wordt er cadeaubon bezorgd bij huurwoningen waar de energieconciërge niet is geweest. Met deze bon kunnen de gratis materialen alsnog zelf kunnen worden uitgezocht/aangeschaft.

De afgelopen maanden waren de energieconciërges al in Orden, Sprenkelaar, Zevenhuizen, Sluisoord, Welgelegen en afgelopen weken in Kerschoten. Hierna doen ze Apeldoorn Zuid, de Maten en de rest van Apeldoorn aan.

Koopwoning? Energiecoach!

Eigenaars van koopwoningen in Kerschoten, maar ook in de rest van Apeldoorn, kunnen de hulp inroepen van de energiecoaches. Die kunnen met bewoners bespreken hoe ze hun huis duurzaam kunnen maken en welke stappen ze kunnen zetten. Ook kunnen ze gebruik maken van diverse acties waarmee je het gasverbruik kunt verlagen.