Er zijn weer pellets te koop!

De houtpellets zijn online te koop bij deA


en kunnen worden afgehaald bij Campus Woudhuis

Er zijn weer pellets te koop!

Voor iedereen met een pelletkachel: er zijn weer pellets te koop! deA en campus Woudhuis werken samen met het maken en verpakken van pellets. De medewerkers van de campus verpakken de regionale houtpellets voor de leden en afnemers van onze lokale energiecoöperatie. Ook is de campus een afhaalpunt voor bestellingen.

Campus Woudhuis is het groene werk-leerbedrijf gevestigd in de boerderij naast IVN Woldhuis. De medewerkers zijn mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De campus biedt hen een werkplek, dagbesteding of een stageplek. Door de samenwerking met deA is het verpakken van de pellets nu één van de werkzaamheden. Ook kun je bestellingen afhalen op de campus.

Duurzame kringloop dichtbij

deA werkt graag mee aan een duurzame kringloop van snoeihout dichtbij. Houtpellets zijn pas duurzaam als ze uit de buurt komen en als ze bijvoorbeeld reststromen verwerken. We zien verwarmen met houtpellets niet als dé grote oplossing voor heel Nederland, maar wel als een duurzame optie in sommige situaties. Daarom zetten we ons in voor deze kleine kringloop dichtbij.

Nieuw: zakken hergebruiken

Stap één van deze kringloop is snoeihout uit de buurt: bij ons komt dat van de energiebosjes aan de Noordkant van Apeldoorn. De pellets worden in Twente gemaakt. Vandaar worden ze naar landgoed Woudhuizen gebracht waar de medewerkers van Campus Woudhuis ze verpakken in handzame zakken van 15 kilo. Nieuw dit jaar is dat de zakken waarin de pellets verpakt worden, kunnen worden hergebruikt. Bij het inleveren van 25 zakken krijg je een zak pellets cadeau.

Bestelling afhalen

De houtpellets zijn online te koop bij deA en kunnen worden afgehaald bij Campus Woudhuis, gevestigd in de boerderij op het Woldhuis 13 in Apeldoorn. Dat kan elke derde donderdag in de maand tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur. Let op: wel eerst bestellen bij deA. Op de campus kun je alleen de bestelling afhalen. Voor 10 euro per rit worden de pellets op afspraak in de gemeente Apeldoorn (voor leden) thuisbezorgd.

Let op: alleen uitleveren bestellingen op Campus Woudhuis. Geen losse of contante verkoop.

Er zijn weer pellets te koop!

Scheelt transport, CO2 en fijnstof

Alleen voor particulieren uit Apeldoorn en omgeving. Gratis bezorging voor leden.

Houtpellets bestellen