Erik Vos voorzitter Buurtstroom Apeldoorn

Erik Vos voorzitter Buurtstroom Apeldoorn

Erik Vos is voorzitter van de dinsdag opgerichte coöperatie Buurtstroom Apeldoorn. De coöperatie is in het leven geroepen om collectieve zonnedaken in Apeldoorn te realiseren. Te beginnen op Sprengeloo en Foenix Molenmakershoek.
“Ik vond het tijd om niet langer aan de zijlijn te staan, maar ook zelf een actieve bijdrage te leveren aan deze verduurzaming van Apeldoorn. Vorig jaar kwam ik in aanraking met het collectieve dak van Kerschoten Energieneutraal (KEN). Toen zat ik nog bij een energieleverancier die niet meewerkt aan deze zgn. postcoderoosprojecten. Inmiddels ben ik over op lokale energie van deA en kon ik meedoen met Buurtstroom Apeldoorn. Mijn panelen komen straks te liggen op Sprengeloo. Dat spreekt me extra aan omdat ik zelf kinderen op een middelbare school heb. Ik vind het belangrijk dat scholen ook zonnestroom kunnen gebruiken. Ik zie deA als de koplopers in de verduurzaming van Apeldoorn, maar steeds meer komt de rest ook mee. Ik denk dat daarom dat het niet blijft bij deze daken, voor Buurtstroom zie ik een zonnige toekomst. De één doet mee met zo’n dak vanuit ideële motieven. Een ander ziet het als een goede investering van zijn spaargeld. Maar beiden dragen bij aan een betere wereld met schone energie.”

Privé, zakelijk en samen

“Burgers zijn nu volop bezig met zonnepanelen thuis, bedrijven wekken ook steeds meer hun eigen energie op. Ik denk dat dit een derde poot is: gezamenlijk opwekken in je buurt. Ik ben blij met dit initiatief van deA. Om praktische redenen is het handiger hiervoor een aparte coöperatie voor op te richten. Daar werk ik graag aan mee. Het gaat er tenslotte om dat we met elkaar meer schone energie opwekken.”