Geld terug van zonnepanelen 

Geld terug van zonnepanelen 

In 2014 kregen de Apeldoornse openbare basisscholen De Eendracht, Sterrenschool Apeldoorn en De Tweede Stee (Loenen) zonnepanelen op het dak door zoncertificaten te verkopen. De scholen gingen in alle groepen aan de slag met duurzame energie. Hiervoor werden lespakketten over duurzame energie ontwikkeld. 
Het project “Zon op School” kon alleen gerealiseerd worden door de inzet van de school en het schoolbestuur Leerplein055, energiecoöperatie deA én met een subsidie van provincie Gelderland. Maar leerlingen en hun ouders hadden zes jaar geleden een belangrijke rol bij het mogelijk maken van dit project: zij kochten namelijk de zoncertificaten van 50 euro per stuk. En natuurlijk ook opa’s en oma’s, buren en andere mensen die zonne-energie een warm hart toedragen! Alle deelnemers zouden na 6 jaar 60 euro per zoncertificaat terugkrijgen. En het moment om deze certificaten uit te keren is nu aangebroken!

Zoncertificaten gekocht? Controleer je gegevens!

Deze maand gaat deA alle deelnemers uitbetalen via het bankrekeningnummer dat bij hen bekend is. Heb je in 2014 meegedaan, en is je mailadres of je bankrekeningnummer gewijzigd? Laat het deA weten via zonopschool@de-a.nl
Heb je in 2014 meegedaan, en is je mailadres of je bankrekeningnummer gewijzigd? Mail ons!

Opbrengst in beeld

Vanaf 2014 zijn de zonnepanelen hun werk gaan doen: energie opwekken voor de school.In de afgelopen 6 jaar hebben de drie scholen in totaal 315 MWh aan duurzame energie opgewekt. Een hoeveelheid energie waarmee 116 huishoudens een jaar lang van stroom kunnen worden voorzien (op basis van gemiddeld stroom gebruik). En hoewel het project op deze drie scholen nu is afgelopen, blijven de zonnepanelen gewoon hun werk doen. De panelen gaan gemiddeld zeker 25 jaar mee. 
Met het project Zon op School zijn in totaal 17 scholen in de gemeente Apeldoorn van zonnepanelen voorzien. In 2014 was het nog bijzonder dat er zonnepanelen op de scholen werden gelegd maar inmiddels worden op zoveel mogelijk scholen zonnepanelen gelegd en worden alle nieuwe schoolgebouwen in Apeldoorn al direct voorzien van zonnepanelen.
Zon op School