Genomineerd voor de Zonnedakaward 2021: Albert van de Scheur Hijs- en Transportspecialist 

Genomineerd voor de Zonnedakaward 2021: Albert van de Scheur Hijs- en Transportspecialist 

Op de hoofdlocatie van Albert van de Scheur aan de Tweelingenlaan zijn meer dan 320 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wekt het transportbedrijf meer elektriciteit op dan op alle 3 locaties en met de elektrische heftrucks en compactkranen verbruiken.

Peter Schoenmaker van Albert van de Scheur: “We zijn door onze zonnepanelen volledig energieneutraal. We verwachten dat ons energiegebruik de komende jaren groeit, omdat we veel verduurzamen van diesel naar elektrisch wagenpark. Als transportbedrijf hebben we natuurlijk best veel uitstoot, maar we willen wel ons steentje bijdragen. En aangezien we veel dakoppervlak hebben, zijn zonnepanelen een prima optie.”

” Wij doen mee met het Smart Grid initiatief van de OBAN. Doelstelling is om als bedrijventerrein zelf energie op te wekken, op te slaan en te leveren aan je buren. Echt lokaal dus.”

Omdat wij 3 panden hebben, en ruim voldoende opwekken, doen we hier graag aan mee. Zo kunnen we dus energie neutraal ondernemen en ook lokaal ons steentje bijdragen

Albert van de Scheur

  • Aantal zonnepanelen: 320
  • Vermogen per paneel: 420 Wp
  • Vermogen totaal: 134400 Wp
  • Opbrengst panelen: 120960 kWh per jaar
  • Dekking eigen elektriciteitsgebruik: 120%
  • Besparing CO2-uitstoot*: 52013 kg per jaar

*vergeleken met dezelfde hoeveelheid grijze stroom, berekening volgens Milieu Centraal