Geslaagde zonne-energiedag op de Aventurijn

De zonnepanelen van Zon op School liggen op het dak van de Aventurijn in Loenen: 28 op het schoolgebouw, en tien op het atelier. Maandag 1 februari hield de school een zonne-energiedag om dit te vieren en om certificaathouders te bedanken voor hun bijdrage. Maar ook om kinderen te leren over deze duurzame manier van energie opwekken.
Zelf gemaakte zon-oven
De leerlingen gaan op de zonne-energiedag aan de slag met opdrachten uit de leskist. Ze maken een apparaat waarmee knakworstjes worden opgewarmd, het liefst natuurlijk door de zon, maar op een sombere, regenachtige dag als deze voldoet een bouwlamp ook uitstekend.
Vingerwarmers
Ook de certificaathouders zijn uitgenodigd op deze dag, ze worden door de leerlingen in de watten gelegd met zelfgemaakte brownies uit de elektrische oven en met vingerwarmers op zonne-energie.

Zon op School

Zon op School is een project van deA in samenwerking met basisscholen. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Dit doen we door zonnepanelen op het dak van de school te leggen, een lespakket aan te bieden en door via een website de opbrengst van de zonnepanelen te laten zien.
Meer over Zon op School Aventurijn>