Homerus Energiek tweede geworden bij ontwerpwedstrijd voor eigen energiecentrale

Homerus Energiek tweede geworden bij ontwerpwedstrijd voor eigen energiecentrale

Homerus Energiek is tweede geworden bij de wedstrijd ‘Ontwerp samen je eigen (virtuele) energiecentrale”. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de gemeente Apeldoorn. Met het ontwerp MOOS zijn we op 0,5 punt achterstand geëindigd achter nummer een Zon op KEN. We winnen
€ 2.500,- om het ontwerp verder uit te diepen of te realiseren. Daarnaast mogen de makers gratis een online workshop volgen ter ondersteuning.

Vier teams enthousiast aan de slag

Hoe houd je je energievoorziening in eigen hand, maak je het duurzamer en socialer? In oktober daagde de gemeente Apeldoorn haar inwoners uit om een virtuele energiecentrale te ontwerpen. Homerus Energiek pakte de handschoen op en maakte met enkele buurtgenoten het ontwerp MOOS – Minderen Opwekken Opslaan Samen*. Vier teams gingen enthousiast aan de slag met de opdracht. Hierbij richtten zij zich op concrete maatregelen in de wijk, zoals het stimuleren van zonnepanelen en opslag. Op langere termijn is de energiecentrale hopelijk ook echt te realiseren.

Goedkoper, duurzamer en socialer

Door stroom in je eigen buurt of gemeenschap te houden kan energie goedkoper worden, is je eigen buurt onafhankelijker van grote energiebedrijven en wordt deze duurzamer en socialer. We zien er naar uit om ons ontwerp verder te concretiseren en hopen op jullie support.
We houden jullie op de hoogte.