Infoavonden Buurtstroom 3, 5 en 26 oktober

Infoavonden Buurtstroom 3, 5 en 26 oktober

Op 3, 5 en 26 oktober houdt energiecoöperatie deA informatieavonden over Buurtstroom. Door heel Apeldoorn heen zijn er nu vijf Buurtstroomdaken beschikbaar voor wie die samen met buurtgenoten energie wil opwekken. De informatiebijeenkomsten worden gehouden op:
dinsdag 3 oktober in Dok Zuid, zaal 2, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn
donderdag 5 oktober in Kristal, Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn
donderdag 26 oktober in MFC Klarenbeek, Bosweg 14, Klarenbeek
Op deze avonden wordt een presentatie gegeven over Buurtstroom en is er gelegenheid om vragen te stellen. De avonden starten om 19.30 uur. Bezoekers zijn vanaf 19.15 uur welkom.
Op dit moment kunnen deelnemers inschrijven voor collectieve stroomopwek met Buurtstroom voor de volgende daken:
Molenmakershoek , Foenix Aruba, het Kristal,  Dok Zuid, MFC Klarenbeek. 
Naar alle daken

Postcode in je buurt

De rijksoverheid stimuleert collectieve zonnedaken met belastingkortingen. Het collectieve dak moet worden gerealiseerd door een coöperatie of een vve (vereniging van eigenaren). Energiecoöperatie deA heeft daarom contact gelegd met diverse dakeigenaren en geschikte daken gezocht in de hele gemeente Apeldoorn. Voorwaarde van de regeling is namelijk dat je meedoet met een dak in eigen of aangrenzende postcode. Projectleider Michiel Roemer: “Dat is grotendeels gelukt. Met de vijf nieuwe daken is Buurtstroom nagenoeg Apeldoorn dekkend. Ongeveer 90 procent van de Apeldoorners kan meedoen met de collectieve zonnedaken. Buurtstroom is op dit moment nog niet beschikbaar voor de postcodes 7336, 7345, 7346, 7348, 7351 en 3888, wij hopen dat we op termijn daarvoor ook een geschikt Buurtstroomdak kunnen vinden.”

Schone energie en geld terug 

Zonnepanelen worden gelegd op een groot dak in je eigen of een aangrenzend postcodegebied. Deelnemers kopen één of meer StroomDelen. Een StroomDeel kost € 260. Jaarlijks krijgen deelnemers de energiebelasting en btw over de opgewekte stroom terug via hun energierekening. Dat is ca. € 30 per jaar per StroomDeel. Vijftien jaar lang. Daarmee wekken ze zelf schone energie op én verdienen ze jaarlijks aan de opgewekte energie.

In Foenix

Geïnteresseerden in Buurtstroom kunnen wekelijks ook terecht bij van deA: iedere vrijdag van 13.30 – 16.00 uur in Loods 17, de lunchroom van Foenix Zwitsal, Vlijtseweg 136, Apeldoorn. Vrijwilligers van de coöperatie zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Buurtstroom Apeldoorn is een initiatief van duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA), een coöperatie zonder winstoogmerk, van en voor Apeldoorners. Bij ieder dak werkt de coöperatie zoveel mogelijk samen met mensen uit de buurt en met plaatselijke bedrijven.
Meer over Buurtstroom