Ja, de cv is ingeregeld!

Ja, de cv is ingeregeld!

Omdat 75% van de hr-keteleigenaren in Nederland onnodig veel gas verbruiken omdat de cv niet goed is ingeregeld. En om dat onnodige gasverbruik te tackelen, en jaarlijks van enkel tientjes tot honderden euro’s te besparen, organiseerde deA een actie voor Apeldoorners om de cv installatie te laten instellen.
Pauline Drost uit de Homerusstraat is een van de deelnemers. Zij vertelt: ‘Op 27 januari zijn de mannen van T&P (Sander en Joeri) bij mij op Homerusstraat 35 geweest voor waterzijdig inregelen. Ik heb meegedaan aan een aanbieding van de A hierover en ben ingeloot. Wat waterzijdig inregelen precies inhield wist ik eigenlijk niet, die woorden zeiden mij niets. Nu heb ik geleerd dat als je ketel en radiatoren beter op elkaar zijn afgesteld dit het comfort in je huis verhoogt en dat dit je ongeveer 20 procent op je energie rekening kan besparen. Ze zijn een halve dag bezig geweest en hebben alle knoppen op mijn radiatoren vervangen. Ze waren nog geen uur weg en toen voelde ik dat de temperatuur in mijn keuken al veel comfortabeler aanvoelde en toen ik die avond in de erker zat te eten (veel glas, meer koude) voelde de temperatuur daar ook aangenamer. Al met al ben ik met deze actie heel blij en ik kan iedereen aanbevelen om T&P te vragen om ook bij hun waterzijdig in te regelen!’”

Adèle Reiss is als energiecoach actief in de Homerusstraat, zij attendeerde Pauline op de actie en was aanwezig toen de mannen kwamen inregelen. Zij vertelt: “Ik ken zelf de mogelijkheid van waterzijde inregelen al jaren, net als de voordelen ervan: comfort en besparing. Deze actie past prima binnen het project Homerus Energiek, waarbinnen we met de hele buurt werken aan o.a. het verminderen van energieverbruik met behoud van comfort als eerste stap naar een duurzamer bestaan. Bij Pauline zijn de radiator knoppen vervangen, evenals de water toevoer naar de radiatoren en is de cv op een lagere temperatuur ingesteld met een maximum van 65 graden watertemperatuur en is het vermogen teruggebracht naar 16 KW. Het leuke is dat Pauline direct het comfort ervoer. Dus missie geslaagd.”
Homerus Energiek.