Kennismaken met Heleen Mulderij

Kennismaken met Heleen Mulderij

Bel je naar deA, dan is de kans groot dat je Heleen Mulderij aan de telefoon krijgt. Vanaf 1 mei bemenst ze van maandag tot en met donderdag het kantoor van deA. Heleen is energiecoach, lid van deA en is aangetrokken voor het secretarieel bedrijfsadministratieve werk van de coöperatie.

Energiecoach aan de telefoon

deA groeit en de coöperatie pakt steeds meer projecten op. Daarom was het een wens om iemand op kantoor te hebben die de organisatie op verschillende gebieden ondersteunt, de telefoon kan beantwoorden en hart heeft voor Apeldoorn en duurzaamheid. Heleen is al vanaf het begin betrokken bij deA en al heel lang vrijwilliger. Ze heeft een boekhoudkundige achtergrond maar ook kennis en ervaring met het verduurzamen van je huis. “Met mijn eigen huis heb ik meegedaan met de energie-expeditie. Vorig jaar heb ik de opleiding voor energiecoach gedaan. Sinds die tijd ben ik vrijwillig energiecoach en kom ik bij mensen thuis. Die gesprekken zijn vaak heel leuk. Je wordt altijd uitgenodigd door mensen die geïnteresseerd zijn. Ik vind het een uitdaging om mensen tips te geven. Soms kunnen kleine tips al helpen zonder dat ze veel kosten. Ook kan ik ze wijzen op de acties van deA: zonnepanelen en isolatie. Het is gewoon jammer als mensen er niet van weten. Vaak zijn de mensen waar ik kom zelf ook heel enthousiast bezig.”

Vliegwiel maakt initiatieven mogelijk

“Wat me bij deA aanspreekt is de coöperatieve gedachte en het delen van kennis. Samen weet je meer en kom je verder. En ik hou van de praktische inslag van deA: kijken wat je zelf kunt doen en wat we in Apeldoorn zelf kunnen doen.
Als coöperatie kun je nieuwe initiatieven onderzoeken, kijken of ze haalbaar zijn en ze samen organiseren. Het enthousiasme waarmee de dingen gebeuren is aanstekelijk. deA is een soort vliegwiel dat dingen mogelijk maakt.”

Praktische club

“Ik zet me graag in voor de duurzame ontwikkeling van onze wereld en die van onze kinderen. Wat ik zo leuk vind van deA is dat het een heel praktische club is. Er wordt gezocht naar haalbare initiatieven en er wordt echt iets gedaan. Alleen het economische, alleen de cijfers, dat is het niet voor mij in mijn werk. Ik zie dat deA groeit en professionaliseert en ik vind het leuk daaraan bij te dragen op deze plek.”