Leden deA maken start zonnedak

Leden deA maken start zonnedak

Leden van deA (Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn) zetten zich in de afgelopen week in voor de duurzaamheid van Apeldoorn. Ze kochten reeds 29 procent van de 2100 ZonDelen voor een zonnepark op de Ecofactorij. Donderdagmiddag ging de campagne ‘Lig jij straks ook op ons dak? van start. De ZonDelen zijn nu voor iedereen te koop.
Ton Woudt ligt in ieder geval op het dak. Hij kocht direct ZonDelen zodra de actie startte en was daarmee de allereerste koper. Daarom gaf hij, samen met Carien Kruijt, koper van het honderdste zondeel én vrijwilliger bij deA, het startsein voor de campagne. Ton Woudt: “Mijn eigen huis ligt al vol zonnepanelen, maar ik vind het mooi om bij te dragen aan een duurzaam Apeldoorn. Voor het geld hoef je het niet te laten, wat dit brengt meer op dan spaargeld.” Voor Carien zijn ZonDelen een goede optie omdat zonnepanelen niet geschikt zijn voor haar huis. “Maar op deze manier kies je toch voor zonne-energie”.
Waardering
Op de start van de campagne sprak Xandra van Lipzig van gemeente Apeldoorn namens de gemeente haar waardering uit voor het zonnepark. Ze roemde deA voor de vasthoudende manier waarin in de afgelopen twee jaar het plan gestalte kreeg. Ook bedankte zij de betrokkenen zoals dakeigenaar Van de Scheur, de installateur Mulder Duurzaam, Oosterberg en Sparkling voor hun inspanningen. “Een project als dit is leerzaam voor de verduurzaming van Apeldoorn. Het is veelbelovend dat deze partijen dit met elkaar neerzetten.”
Meer over ZonDelen