Zonnepark Ecofactorij gaat door

Zonnepark Ecofactorij gaat door. Meer dan 1000 ZonDelen voor het Apeldoornse zonnedak zijn verkocht. Daarmee is de ondergrens ruim bereikt en kan het park worden gerealiseerd. De inschrijving van deelnemers gaat door tot 1 september óf stopt als alle ZonDelen voor de 2100 zonnepanelen zijn verkocht.
Bekijk hier de stand>
deA realiseert het Apeldoornse zonnepark omdat zonne-energie is een schone, duurzame vorm van energie is, direct uit de buurt. Het zonnepark maakt zonne-energie mogelijk voor een groot publiek, tegen een aantrekkelijk rendement. Veel mensen willen wel zonne-energie, maar niet op hun eigen dak. Anderen willen duurzaam investeren met hun spaargeld. Een zonnepark maakt dit mogelijk. De zonnepanelen liggen straks op het warehouse van Henk van de Scheur aan de IJsseldijk waarin firma Oosterberg gevestigd is. Het wordt gebouwd door Mulder Duurzaam uit Apeldoorn.

Hoe werkt het?

Particulieren en bedrijven kunnen één of meer ZonDelen kopen. Een ZonDeel kost € 335, dit bedrag wordt in 15 jaar teruggestort. Daarnaast krijgen deelnemers jaarlijks een variabele rentebonus. Het verwachte rendement bedraagt 4,65% per jaar. Na 15 jaar levert een ZonDeel daarmee € 471 op. Verder ontvangt elke deelnemer een app waarmee de actuele opwek van de zonnepanelen te volgen is en een jaarlijks overzicht van de opgewekte stroom.
Op 16 juni is deA gestart met de uitgifte van de ZonDelen, per 1 augustus is het ook mogelijk om per persoon of bedrijf meer dan honderd ZonDelen te kopen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen zich inschrijven tot 1 september 2016 en zolang de voorraad strekt.
Alles over ZonDelen>