Maak kennis met drie bedrijven van succesvolle zonnepanelenactie

Maak kennis met drie bedrijven van succesvolle zonnepanelenactie

deA is gestart met de zonnepanelenactie: Drie lokale bedrijven leveren in korte tijd kwalitatief goede, scherp geprijsde zonnepanelen. Bovendien krijg je een aantal diensten bij het pakket geleverd. deA heeft installateurs geselecteerd die kwaliteit leveren, goede garantie bieden en de installatie snel plaatsen. Maak hier kennis met Etib Bouwmeester, DRM Duurzaam en Beter Duurzaam.
ETIB Bouwmeester Mark Bouwmeester zonnepanelen“Het wordt mooier weer, dan weet je dat er weer meer aanvragen komen voor het plaatsen van zonnepanelen”, vertelt Mark Bouwmeester. Hoe weet je als klant nu welk merk zonnepaneel goed is en welke niet? Mark: “Wij houden via uitslagen van testvelden in Duitsland nauwlettend in de gaten welke zonnepanelen goed presteren en welke niet”, vertelt Mark. “Producenten kunnen wel beweren dat de zonnepanelen veel energie leveren, maar met behulp van deze testen weten we het zeker. De zonnepanelen worden steeds beter. Zo leveren we goede panelen 310 wattpiek. Panelen die daaronder zitten, verkopen wij niet.” 

Snelle plaatsing

“Volgens de afspraken die we met deA gemaakt hebben, duurt het maximaal twee weken voordat de offerte bij de klant ligt en duurt het maximaal zes weken voordat de zonnepanelen op het dak liggen” vertelt Dirk Hoogers van DRM Duurzaam. “Ik kom kijken bij de mensen thuis en geef advies over wat in hun situatie de beste oplossing is. Zo hoef je op het gebied van omvormers en optimizers niet altijd voor de duurste optie te gaan. Stringomvormers zijn het meest eenvoudig en dus het goedkoopst en ze voldoen goed. Als je een dak hebt met een optimale ligging, is dit een goede oplossing. Je kunt ook kiezen voor optimizers achter de panelen in combinatie met een omvormer”, gaat Dirk verder. “Dit is handig als je last hebt van schaduw op je dak. De opbrengst per paneel is hiermee zo’n drie tot vijf procent hoger. De kosten liggen zo’n 10 tot 15% hoger.”

Binnen zes weken zonnepanelen op je dak

Arie de Blois van Beter Duurzaam legt uit hoe het opnamegesprek verloopt. “We vragen iemand van tevoren naar de jaarrekening”, aldus Arie. “Vervolgens kijken we ter plekke naar de situatie, zoals het beschikbare dakoppervlak, de ligging van het dak en omgevingsfactoren die er misschien voor zorgen dat er schaduw op het dak valt. Ook kijken we naar iemands leefsituatie en gedrag. Je verbruik is bijvoorbeeld een stuk hoger als je 24 uur per dag, het hele jaar lang, een vijverpomp aan hebt staan. Verder houden we natuurlijk rekening met het budget en de wensen van de klant. Op basis van al deze informatie brengen we advies en een offerte uit. Zijn de mensen akkoord, dan kunnen we de installatie binnen zes weken plaatsen.” Naast de hoogwaardige zonnepanelen van de actie levert Beter Duurzaam ook Sunpower A+ zonnepanelen. Deze panelen zijn duurzaam geproduceerd, leveren 30% meer vermogen op hetzelfde dakoppervlak en hebben een levensduur van 40 jaar.

De extra’s van de zonnepanelenactie

Naast het snel en vakkundig plaatsen van de zonne-installatie, biedt het meedoen aan de zonnepanelenactie nog extra’s. Zo zorgt de installateur voor de teruggave van de BTW die over het aanschafbedrag en de installatie is betaald. Ook kun je gratis je energielabel opwaarderen. Liggen de panelen eenmaal op het dak, dan kun je online de opbrengst monitoren.