Meedoen met de isolatieactie: “Stookkosten zijn duidelijk omlaag gegaan”

Meedoen met de isolatieactie: “Stookkosten zijn duidelijk omlaag gegaan”

Lonneke Jansen liet met de vorige isolatieactie in 2019 al het glas in haar woning in De Parken vervangen door HR++ glas. “Ik hoef geen dikke trui meer aan in mijn studeerkamer. Ik vind het nu echt comfortabel in huis en onze stookkosten zijn duidelijk omlaaggegaan. Ik ben er zeer tevreden over.”

Energiecoach adviseerde glas te vervangen

Lonneke woont samen met haar familie in een vrijstaande woning uit 1923. “Het is een oud, groot huis waar we het ’s winters vaak koud hadden. In de voorkamer en studeerkamer moest ik een dikke trui aan om het warm te houden. We wilden het comfortabeler in huis hebben en energie besparen. In onze wijk organiseert deA informatieavonden over hoe je van het gas af komt. Wij gaan daar regelmatig heen omdat ik het heel prettig vind dat dit vanuit de wijk georganiseerd wordt. Daar hoorden we over de mogelijkheid een energiecoach op bezoek te krijgen die informatie geeft over energiebesparing. Ik vond het heel plezierig dat er eens iemand door je huis loopt en je daarover advies geeft. Je wordt er bewuster van. Ons dak en muren waren al geïsoleerd en qua vloerisolatie konden we niet veel meer. Ons energieverbruik viel mee. Maar het was wel de moeite om het glas te laten vervangen.

Comfortabeler en goedkoper dankzij isolatieactie

In 2019 hoorde Lonneke over de isolatieactie en bezocht ze de informatieavond. “Het is prettig dat alles mooi is voorgekookt. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden over hoe je de isolatie moet aanpakken. Glasbedrijf Aart Bouman gaf een presentatie en bij hem hebben we een offerte opgevraagd voor het vervangen van ons glas. We hebben ook glas-in-lood, daar hebben we voorzetramen voor laten plaatsen. We zijn zeer tevreden over alles; het is een keurig bedrijf en ze werken netjes. In huis is het nu veel comfortabeler. Vooral in de voorkamer en studeerkamer is het een groot verschil. De dikke trui hoeft nu niet meer aan. En onze stookkosten zijn duidelijk omlaaggegaan. Ten opzichte van vorig jaar met zo’n 14 procent!”