Mooie opkomst informatieavond ‘Je huis verwarmen in de toekomst’ in Welgelegen

Wat is verstandig als je ketel ermee stopt?


met deze vraag ging de werkgroep aan de slag


Welgelegen

Mooie opkomst informatieavond ‘Je huis verwarmen in de toekomst’ in Welgelegen

Op woensdagavond 11 oktober organiseerde de Wijkraad Welgelegen in samenwerking met Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn een informatieavond over het verwarmen van je woning ná 2026.  Er zijn zoveel mogelijkheden dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Wat is verstandig als je ketel ermee stopt? Met deze vraag ging de werkgroep Verduurzaming & vergroening met deA aan de slag. 

Hoe je huis verwarmen in de toekomst

Het doel van de avond was dan ook het informeren over de mogelijkheden van verwarmen nu en in de directe toekomst aan de hand van de volgende onderwerpen: 

  • wat zijn de verschillende opties voor warmte afgifte. Toegelicht zijn de nieuwe generatie ketels, hybride pompen, volledig elektrische warmtepompen en infrarood warmte panelen met hun voor en nadelen; 
  • de voorwaarden waar een huis aan moet voldoen per optie; 
  • welke plannen de gemeente Apeldoorn op dit moment afweegt om warmtetransitie te op termijn ondersteunen in Welgelegen en wat dit kan betekenen voor jouw individuele situatie. 

Uiteraard was er ruimte voor het stellen van vragen, zowel plenair als individueel. Voor sommige aanwezigen was het reduceren van het gebruik van aardgas de eerste prioriteit, voor andere aanwezigen het verlagen van de energierekening. Voor het beantwoorden van de de vragen waren drie energiecoaches vanuit deA aanwezig. Aanwezige wijkgenoten gingen natuurlijk ook onderling in gesprek om vragen en ervaringen te delen. 

De bijeenkomst werd bezocht door 45 belangstellenden uit de wijk Welgelegen. Door deze mooie opkomst, de presentatie en uitleg van deA, leden van de werkgroep Welgelegen én de Wijkraad Welgelegen werd het een geslaagde avond! 

Een paar tips

  • Neem eens een kijkje bij het Energiepunt, Paslaan 1 voor het verkrijgen van informatie en uitleg over verduurzaming van je woning. Hier zijn oplossingen en mogelijkheden fysiek te bekijken! 
  • Ventileren is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat van je woning, maar ook voor je eigen gezondheid. Frisse, schone lucht verwarmt een stuk sneller en kost dus minder energie! 
  • Een elektrische kachel of bijverwarming verbruikt al gauw 2000 kWh. Dit loopt nogal in de papieren! 
Wat zijn jouw woonwensen?

De energiecoach bij je thuis

Een lagere energierekening, meer comfort, van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Wil je weten wat voor jouw woning, jouw situatie en wensen een goed stappenplan is voor het verduurzamen van je woning? De energiecoach kan ook helpen met het in kaart brengen van subsidies, de kosten en besparingen voor jouw situatie.

50 euro voor jouw offerte*!

Lekker bezig? Feestje waard!

Isoleren of zonnepalen laten leggen kost je nu geld, maar je energierekening gaat omlaag. Heb je in 2023 al maatregelen genomen? Om dat te vieren krijg je van ons een waardebon t.w.v. €50.