"Op ons dak gebeurt het!"

"Op ons dak gebeurt het!"

Ruim 200 zonnepanelen gingen maandagmorgen 19 november omhoog. Een kraan van Kistjes Transport hees alle materiaal  voor het zonnedak op Foenix Molenmakershoek. In de weken erna heeft Mulder Duurzaam het collectieve zonnedak op de kringloopwinkel gelegd.
De panelen gaan zonne-energie opwekken voor 38 deelnemers uit de buurt. In de komende vijftien jaar krijgen die de opbrengst van de panelen. De deelnemers komen uit de omliggende postcodegebieden. Foenix stelt zijn dak voor hen beschikbaar omdat het kringloop- en reïntegratiecentrum wil bijdragen aan een duurzaam Apeldoorn. Arjin Jans, directeur van Foenix: “Ook met onze gebouwen willen we bijdragen aan een circulaire samenleving. Het opwekken van energie op onze gebouwen past daarbij. Ook óp ons dak gebeurt het! Hoe mooi is het dat mensen uit de omgeving hiervan kunnen profiteren.”

Lage investering

Er komen steeds meer collectieve zonnedaken in Apeldoorn. Ze zijn geschikt voor mensen op wiens dak geen panelen kunnen of die wel zonne-energie willen opwekken, maar de zorg liever uitbesteden. Ook mensen met een kleine beurs kunnen meedoen: door Buurtstroom all Inclusive. De investering is dan heel laag: € 30 per paneel.
Buurtstroom is mogelijk op veel verschillende plekken in Apeldoorn. Op dit moment zijn de daken beschikbaar van het inzamelgebouw Foenix op Aruba, van Vrijeschool de Vijfster en van Dok Zuid.
Meer info Buurtstroom>