Per 1 januari hogere subsidie voor isoleren en warmtepomp

Per 1 januari hogere subsidie voor isoleren en warmtepomp

Per 1 januari 2022 gaat zowel de subsidie voor isolatie als de subsidie voor een warmtepomp omhoog; van 20% naar 30%. Op onze webpagina over de isolatieactie of warmtepomp kun je gratis de Subsidiecheck invullen of je recht hebt op subsidie en of je aan de voorwaarden voldoet. Inschrijvers van de isolatieactie van deA krijgen de subsidieaanvraag gratis geregeld.

Meer geld voor isoleren

Het kabinet heeft voor de komende drie jaar 514 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een nationaal isolatieprogramma om versnelling aan te brengen in het isoleren van woningen. Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) en de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) kunnen eigenaar-bewoners en VvE’s subsidie krijgen voor isolerende maatregelen als HR++ glas, gevelisolatie, vloer- en dakisolatie. De subsidie voor zonneboilers en warmtepompen valt ook onder deze regeling.

Let op de voorwaarden

Voorwaarde voor de isolatiesubsidie is dat je twee isolerende maatregelen neemt, bijvoorbeeld spouwmuur- en vloerisolatie. Je mag ook een isolerende maatregel nemen als je dit combineert met de aanschaf van een hybride warmtepomp. De isolatie moet door een bedrijf zijn aangebracht in 2022. Ben je doe-het –zelver en heb je zelf isolatie aangebracht in 2021, dan krijg je hiervoor dus geen subsidie. Er gelden ook voorwaarden op het gebied van de minimale oppervlakte en isolatiewaardes. Op deze site kun je gratis de Subsidiecheck invullen. Hiermee kom je snel te weten of je recht hebt op subsidie en hoeveel dit is.

Gratis subsidie-aanvraag

Je kunt je subsidie-aanvraag zelf indienen via het RVO of laten indienen. Als je je huis hebt laten isoleren via de isolatieactie van deA, dan wordt de subsidie-aanvraag als extraatje gratis voor je geregeld.

Ook hogere subsidie voor warmtepomp

Ook trekt het kabinet de komende drie jaren 288 miljoen euro uit voor subsidie op de hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp is een cv-installatie die warmte produceert via zowel gas als via elektriciteit. Hierdoor verwarm je je huis duurzamer en efficiënter en ben je goed op weg naar aardgasvrij.
Vanaf 1 januari 2022 krijg je in plaats van 20%, 30 procent subsidie op de aanschafprijs van deze installatie. Deze warmtepomp moet wel in 2022 aangeschaft zijn. Oude rekeningen kun je dus niet indienen. Doe ook hier weer voor aanschaf de gratis Subsidiecheck op de pagina over de warmtepomp. Zo kom je erachter of jouw type warmtepomp voor subsidie in aanmerking komt en voorkom je teleurstellingen.