Twee installaties op De Vijfster leveren zonnestroom

Twee installaties op De Vijfster leveren zonnestroom

Vorige week waren de kinderen van de Vijfster vrij en konden Hollander Techniek en Beter Duurzaam het zonnedak gaan bouwen. Vrijdag 28 juni werd het materiaal op het dak gebracht en werden de twee installaties gelegd. Eén voor Buurtstroom (145 StroomDelen) en een kleiner park voor de school zelf, met uiteraard een eigen aansluiting. Beide installaties werken nu en leveren per 2 juli stroom. De deelnemers van het gezamenlijke dak kunnen binnenkort de opbrengst volgen met een app.

Dok Zuid en Kristal

Ook de twee andere Buurtstroomdaken gaan bijna geïnstalleerd worden: op dok Zuid (1 september gereed) en het Kristal (ook 1 september gereed). Voor het dak op het inzamelgebouw van Foenix aan de Aruba verwachten we dat de installatie dit najaar gereed zal zijn.

Nog ruimte voor nieuwe deelnemers!

Op dit moment zijn er voldoende deelnemers om het dak op Foenix Aruba te gaan realiseren. Het gaat dus sowieso door. Maar er is nog ruimte op het dak: nog 27 StroomDelen zijn beschikbaar. Woon je in een van de postcodegebieden 7311, 7321, 7325 t/m 7329 of 7332 die zonne-energie wil opwekken, maar op een ander dak, laat dit weten.
[ngg src=”galleries” ids=”25″ display=”basic_slideshow” arrows=”1″ interval=”2000″ transition_speed=”200″]Buurtstrook Foenix Aruba>
Foto’s: Mariët van der Zande