Twee nieuwe Buurtstroomdaken

Twee nieuwe Buurtstroomdaken

De zonnedaken op Foenix Aruba en het Kristal liggen erop! Afgelopen maand werden beide Buurtstroomdaken geïnstalleerd. Op het Kristal als op Foenix-Aruba zijn afgelopen weken de daken vol gelegd met zonnepanelen voor Buurtstroom. Deelnemers voor het project waren al snel gevonden.
Het hele traject om het daken ook organisatorisch en juridisch te realiseren, kostte meer tijd en vasthoudendheid. De deelnemers van deze collectieve daken hebben wel geduld moeten hebben. Nu zijn de panelen bedrijfsklaar en gaan ze de komende 15 jaar energie opwekken voor de deelnemers. Na deze 15 jaar worden de daken eigendom van de dakeigenaars: de VVE het Kristal, en Stichting Foenix Kringloop en Reïntegratie.

Gezamenlijk zonnedak

De inmiddels zes Buurtstroomdaken maken gebruik van de regeling verlaagd tarief, ook wel Postcoderoos genoemd. Die maakt het mogelijk om met anderen samen zonnepanelen op een dak in de buurt te leggen. De opbrengst wordt door de energieleverancier verrekend met de energierekening. Dit is een uitkomst voor mensen die geen panelen op hun eigen dak kunnen of willen, maar wel zonne-energie willen opwekken.

Panelen op een dak in de buurt

Op dit moment is er nog ruimte op twee van de daken:

Meer over Buurtstroom