Vijf nieuwe Buurtstroom-daken

Vijf nieuwe Buurtstroom-daken

deA heeft vijf nieuwe Buurtstroomdaken beschikbaar. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor collectieve stroomopwek op de daken van Foenix Molenmakershoek, Foenix Aruba, Het Kristal, Dok Zuid en MFC Klarenbeek. Bijna iedereen in de gemeente Apeldoorn kan hierdoor meedoen met Buurtstroom.

Postcode in de buurt

deA heeft contacten gelegd met diverse dakeigenaren en geschikte daken gezocht in de hele gemeente Apeldoorn. Voorwaarde van de regeling is namelijk dat je meedoet met een dak in eigen of aangrenzende postcode. Projectleider Michiel Roemer: “Dat is grotendeels gelukt. Met de vijf nieuwe daken is Buurstroom nagenoeg Apeldoorn dekkend. Ongeveer 90 procent van de Apeldoorners kan meedoen met de collectieve zonnedaken. Buurtstroom is op dit moment nog niet beschikbaar voor de postcodes 7336, 7345, 7346, 7348, 7351 en 3888, wij hopen dat we op termijn daarvoor ook een geschikt Buurtstroomdak kunnen vinden.” 

Belastingkorting op energierekening

Niet iedereen kan of wil zelf zonnepanelen op z’n eigen dak plaatsen. Dan is participeren in een collectief zonnedak een oplossing. Met Buurtstroom Apeldoorn wek je zelf schone energie op, op een dak in de buurt. Daarvoor maakt Buurtstroom gebruik van de overheidsregeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoos genoemd: je hoeft geen belasting te betalen over de energie die je zelf opwekt en ook zelf gebruikt. Daardoor gaat je energierekening naar beneden. Een StroomDeel kost 260 euro. De energiebelasting (incl. btw) over de opgewekte stroom wordt in mindering gebracht op je energierekening. Naar verwachting is dat circa 30 euro per jaar per StroomDeel.
Bekijk alle daken