Zon op School maakt iedereen blij: deelnemers reageren enthousiast

Zon op School maakt iedereen blij: deelnemers reageren enthousiast

Zon op School is een project waar iedereen blij van wordt: 16 scholen kregen in de afgelopen jaren zonnepanelen en iedereen profiteert ervan mee. Het laatste nieuws over Zon op School met veel enthousiaste reacties van deelnemers en creatieve tips voor de duurzame toekomst.

Aangepaste muziekinstrumenten

In 2016 werden de 192 panelen gelegd op het gebouw van Het Kristal. Die installatie levert sindsdien ongeveer 50.000 kWh per jaar en doet het daarmee prima. Een deel van de opbrengst, ca. 420 euro, gaat jaarlijks naar Stichting UnKluZie. Deze stichting organiseert activiteiten voor kinderen en volwassenen met én zonder beperking samen. Ook in 2020 is de jaarlijkse bijdrage hieraan weer overgemaakt. Truus Hermsen van InKluZie meldde ons dat de opbrengst dit jaar wordt gebruikt voor de aanschaf van aangepaste instrumenten zodat kinderen met een beperking kunnen meedoen. 

Uitbetaald

De deelnemers van Zon op School de Eendracht en de Tweede Stee konden we in december blij maken met de uitbetaling van hun zoncertificaten. Die hadden ze zes jaar ervoor gekocht voor € 50 per stuk waarmee we indertijd konden investeren in de zonnedaken. Nu kregen ze per zoncertificaat € 60 terug. We kregen veel enthousiaste reacties en creatieve tips op de financiële afsluiting van dit project. En die willen we je niet onthouden.

“Laat maar weten als er weer iets langskomt”

“Alweer 6 Jaar geleden heb ik voor onze kinderen aandelen in de zonnepanelen gekocht en die zijn in december uitgekeerd. We hebben het geld doorgestort naar de kinderen en die waren er blij mee. Wel leuk om te zien dat ze in al die jaren de nieuwsbrief van deA zijn blijven lezen omdat ze er “belang” bij hadden. Erg leuk project en lucratief ook” “Zoals beloofd, schenk ik het bedrag aan deA om er mooie dingen mee te doen.” “Het was mooi met het project mee te kunnen doen!” “Mooi dat we zo een kleine bijdrage aan dit zonneproject hebben kunnen leveren.”Wij hebben graag meegedaan! Laat maar weten als er nog eens iets langskomt!”

Coronalamp

Mensen waren niet alleen blij. Mede door het succes van Zon op School ontstonden er nieuwe ideeën waardoor we diverse tips kregen voor volgende projecten, al dan niet met een knipoog.

“Volgens mij is de actie op de scholen een groot succes geworden. Dankzij inzet van deA. Participatie van bewoners om windmolens en zonnepaneelvelden lijkt mij nu een prioriteit … Kunnen we een batterij of een andere betaalbare oplossing per huizenblok aanbieden? Maar voor bewoners moet het betaalbaar zijn… Het is zaak om je eigen stroom ook zelf volledig te kunnen gebruiken, zonder dat anderen er weer aan moeten gaan verdienen!”
“Als jullie de mogelijkheid zien om de zoncertificaten om te zetten naar 2 coronavrij certificaten voor de leerkrachten of UV-C virusdodende lampen per klaslokaal, heb je mijn steun en investering.”

Zon op School