Zonnepark Ecofactorij: prachtig jaar smaakt naar meer

Zonnepark Ecofactorij: prachtig jaar smaakt naar meer

Omdat 2018 een superzonnig jaar was, heeft Zonnepark Ecofactorij flink meer opgewekt dan verwacht. Het zonnedak is ons gezamenlijk eigendom en mede mogelijk gemaakt door 185 veelal Apeldoornse deelnemers. Zij kregen in 2018 flink meer uitgekeerd dan verwacht. 
De uitkering over 2018 bedraagt € 39,90 per ZonDeel. Dit is bijna € 8,- meer dan verwacht. Vergeleken met vorig jaar en vergeleken met wat verwacht werd bij het ontwikkelen van het project zijn er in 2018 enkele zeer gunstige ontwikkelingen geweest.  Niet alleen heeft de zon overvloedig geschenen waardoor de opbrengst in kWh aanzienlijk hoger ligt. Ook is in 2018 het tweede gedeelte van het zonnepark aan de firma Oosterberg verhuurd. Behalve de “kale” stroomprijs worden nu ook de zogenaamde vermeden kosten verrekend. Daarbij komt dat de prijs voor elektriciteit is gestegen.

Nieuwe zonne-installaties ontwikkelen: geef je op

Zonnepark Ecofactorij is tot nu toe  het grootste gezamenlijke zonnedak ik Apeldoorn. Dat het zonnedak het zo goed doet, stimuleert ons als coöperatie om actief na te denken over nieuw te realiseren zonne-installaties die ook gebruik maken van de SDE+-regeling. Dit soort daken maakt namelijk dat veel mensen kunnen investeren en profiteren van het opwekken van zonne-energie in de buurt. En dat is precies wat we als coöperatie willen. Op dit moment zijn er wel gezamenlijke zonnedaken beschikbaar op Aruba en dok Zuid. Deze daken zijn postcodegebonden. 
Wil je in de toekomst mee-investeren in zonne-energie in Apeldoorn? Geef je dan op! We houden je op de hoogte zodra er een project start. 
 
 
Ja! ik wil mee-investeren in zonne-energie!