Van Engeland: eerlijk over isoleren

Isoleren op een moment dat voor jou het meest logisch is


een helder verhaal over de oplossingen en haalbaarheid

Van Engeland: eerlijk over isoleren

Wil je graag van het gas af, dan is isoleren een goede eerste stap. Daarom organiseren we Duurzaam Huis, het bewonerstraject van deA waarmee we je helpen je huis te verduurzamen. Wanneer je hieraan meedoet, krijg je goed advies en word je snel en vakkundig geholpen. Aannemersbedrijf W. A. Van Engeland en Zoon uit Apeldoorn is een van de deelnemende bedrijven.

Ervaring met oudere panden

Van Engeland heeft jarenlang kennis en ervaring opgebouwd op het gebied restaureren, renoveren en isoleren, ook van oudere panden. Willem van Engeland: “Wanneer mensen gaan verbouwen is dat een logisch moment om te gaan isoleren of na-isoleren. We merken dat er nu meer mensen gaan isoleren omdat ze van het gas af willen. Inmiddels hebben we al verschillende klanten via deA.”

 Realistische verwachtingen

“We gaan eerst met de mensen in gesprek”, aldus Van Engeland. “Wat zijn precies de wensen en verwachtingen en zijn deze realistisch? Wij bieden een helder verhaal over wat in de woning haalbaar is en wat de beste oplossingen zijn. Als iemand van een jaren 30 woning met behoud van karakteristieke elementen een passief huis wil maken, geven we eerlijk aan dat dat doel niet haalbaar is. We geven advies op maat en houden rekening met wat wel en niet kan en wat de consequenties zijn. Als er bijvoorbeeld geen spouw in de muur aanwezig is en er van binnenuit geïsoleerd moet worden, dan krijgt de bewoner ruimteverlies. Dat moet je je wel realiseren.”