AnneJet Bennink

Samen met je buren je regenpijp laten afkoppelen


Met subsidie van de gemeente

AnneJet Bennink

Buren koppelen gezamenlijk regenpijp af

Buurtgenoot AnneJet Bennink heeft sinds dit voorjaar samen met haar buren haar regenpijp laten afkoppelen van het riool. Ze hebben dit gezamenlijk gedaan, omdat ze samen een regenpijp delen. Het regenwater wat normaal via deze pijp in het riool belandt, komt nu terecht in de tuin en de regenton. Dit is duurzamer en voorkomt dat ze leidingwater hoeven te gebruiken om de planten binnen en buiten water te geven. AnneJet en haar buren kregen er subsidie voor van de gemeente.

Kostbaar water in het riool

AnneJet: “De huizen aan de Amsivarilaan en Kaninefatenlaan hebben per 2 huizen een regenpijp voor en achter het huis. Deze pijpen zijn aangesloten op het riool, zodat al het water wat op je dak valt, direct het riool in gaat.”

Beide een regenton

Het is duurzamer als dit water afgekoppeld wordt van het riool en naar de tuin geleid wordt, zodat het in de grond voor de planten zorgt. Alexander en Sylvia van nr. 15 en ik van nummer 17, hebben dit voorjaar deze constructie laten aanleggen. We hebben beide een regenton, ik aan de achterkant en de buren een aan de voorkant.”

Subsidie

Subsidie voor afkoppelen regenwater

Heb jij ook interesse in het afkoppelen van je regenpijp?

AnneJet: “We hebben voor de aanleg subsidie gekregen van de gemeente Apeldoorn. Hoe dit gaat kun je nalezen op: Subsidie voor afkoppelen regenwater. Heb jij ook interesse in het afkoppelen van je regenpijp? Je kunt bij AnneJet komen kijken in de tuin.