Ben van Assema

We hebben de binnenmuren en vloeren laten isoleren


dat draagt eveneens bij aan het comfort én aan een lagere energierekening

Ben van Assema

Stel, je woont in een monumentaal pand tegenover een basisschool. Dan wil je wel werk maken van geluidsisolatie. Dat deed Ben van Assema door achterzetramen te laten monteren. En het mooie is dat door die ramen niet alleen het akoestische comfort er op vooruit ging.

Akoestisch comfort en thermische isolatie

Enkele jaren geleden ging Ben van Assema op zoek naar een manier om in zijn monumentale pand aan de Kastanjelaan minder last te hebben van schoolgeluiden. Hij kwam in contact met een bedrijf dat is gespecialiseerd in het vervaardigen van achterzetramen. Die firma wees hem er direct op dat er ook achterzetramen waren die niet alleen het akoestische comfort aanzienlijk verbeteren, maar ook voor een goede thermische isolatie zorgen. Die ramen kwamen er: vier stuks op de begane grond en specifieke exemplaren boven. Ben: “Het mooie is dat de originele schuiframen en daarmee het monumentale uiterlijk van het huis hierdoor intact konden blijven. Ook los daarvan ben ik blij met het resultaat. De ramen zijn op maat gemaakt. Daardoor dringen ze ongewenst geluid perfect weg én ze verhogen het comfort in huis. Zo hebben we geen last meer van tocht.

En de Monumentenwacht is enthousiast

Overigens hebben we ook de binnenmuren en vloeren laten isoleren. Dat draagt eveneens bij aan het comfort én aan een lagere energierekening. En wat ook prettig is: de Monumentenwacht is enthousiast, vooral omdat met deze ramen het uiterlijk van een huis origineel monumentaal blijft. Heb je een huis met moeilijk afdichtbare (schuif)ramen, dan zijn op maat gemaakt achterzetramen een fraaie, comfortabele en duurzame oplossing.”