Beter Duurzaam

Als je ervoor kiest zonnepanelen via deA aan te schaffen, ben je ervan verzekerd dat je binnen vijf dagen contact hebt met een lokaal partnerbedrijf van deA die kwaliteit levert. deA controleert steekproefsgewijs of jij als klant tevreden bent en bemiddelt eventueel als er iets mis mocht gaan. Een van die partnerbedrijven die zonnepanelen plaatst is Beter Duurzaam uit Apeldoorn.

Hoge kwaliteit
Arie de Blois is eigenaar van Beter Duurzaam. Landelijk werken ze aan grote projecten. “Omdat we landelijk grote zonnesystemen verkopen, hebben we een groot inkoopvolume. Hierdoor zijn we prijstechnisch interessant. En omdat we onze systemen bij grote investeringspartijen installeren is de kwaliteitscontrole heel hoog.” In Apeldoorn en omgeving plaatsen ze ook zonnepanelen bij particulieren. “Lokaal werken spreekt ons aan”, vertelt hij. “Omdat we dichtbij zitten, kunnen we snel schakelen. Het grootste deel van onze 20 medewerkers komt uit Apeldoorn.”


Binnen zes weken zonnepanelen op je dak

“Als je in zonnepanelen geïnteresseerd bent, nemen we binnen vijf werkdagen contact op voor het maken van een afspraak”, gaat Arie verder. “We vragen iemand van tevoren naar de jaarrekening. Vervolgens kijken we ter plekke naar de situatie, zoals het beschikbare dakoppervlak, de ligging van het dak en omgevingsfactoren die er misschien voor zorgen dat er schaduw op het dak valt. Ook kijken we naar iemands leefsituatie en gedrag. Je verbruik is bijvoorbeeld een stuk hoger als je 24 uur per dag, het hele jaar lang, een vijverpomp aan hebt staan. Verder houden we natuurlijk rekening met het budget en de wensen van de klant. Op basis van al deze informatie brengen we advies en een offerte uit.  Zijn de mensen akkoord, dan kunnen we de installatie normaal gesproken binnen zes weken plaatsen.”

Solar Edge omvormers
Beter Duurzaam levert full black zonnepanelen die ten minste 300 Wp leveren. “Wij plaatsen Solar Edge omvormers”, vertelt Arie. “Deze hebben achter elk zonnepaneel een optimizer. Deze geeft inzage in de opbrengst per paneel”, legt hij uit. “Bovendien zorgt een optimizer ervoor dat schaduw van een cv-pijpje bijvoorbeeld niet al te grote daling in opbrengst van het hele systeem heeft, maar een beperkte invloed heeft op alleen dat ene zonnepaneel. Mocht iemand in de toekomst meer elektriciteit gaan gebruiken, bijvoorbeeld door een elektrische auto, dan houden we daar rekening mee door ervoor te zorgen dat er in de omvormer ruimte is om dit mogelijk te maken.”

Sunpower A+
Naast de hoogwaardige zonnepanelen kan Beter Duurzaam ook het neusje van de zalm onder de zonnepanelen leveren: de Sunpower A+ zonnepanelen. Deze panelen zijn duurzaam geproduceerd, leveren 30% meer vermogen op hetzelfde dakoppervlak en hebben een levensduur van 40 jaar. “Sunpowerpanelen vallen in een andere prijscategorie”, legt Arie uit. “Ze zijn in aanschaf zo’n 20% duurder, maar door de hogere opbrengst, heb je minder panelen nodig. Als mensen hier meer van willen weten, kunnen ze contact met ons opnemen.”

Zoek je een bedrijf om je klus uit te voeren?

Vraag je advies of offerte aan via onze coöperatie

Zodra je de offerte aanvraagt, selecteren wij een geschikt bedrijf. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor.