Ruby Beltman; Campus Woudhuis

Op de Campus Woudhuis doen we werk dat er toe doet


met altijd een link naar natuur en duurzaamheid

Ruby Beltman; Campus Woudhuis

deA en Campus Woudhuis zijn een warme samenwerking begonnen. De medewerkers van de campus verpakken de regionale houtpellets voor de leden en afnemers van onze lokale energiecoöperatie. Ook is de campus een afhaalpunt voor bestellingen. ‘Op de campus doen we werk dat er toe doet met altijd een link naar natuur en duurzaamheid. De samenwerking met deA is hier een mooi voorbeeld van,’ aldus Ruby Beltman van Campus Woudhuis.

Campus Woudhuis is het groene werk-leerbedrijf gevestigd in de boerderij naast IVN Woldhuis. De medewerkers zijn mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De campus biedt hen een werkplek, dagbesteding of een stageplek. Door de samenwerking met deA is het verpakken van de pellets nu één van de werkzaamheden. Ook kun je bestellingen afhalen op de campus.

Duurzame kringloop dichtbij

deA werkt graag mee aan een duurzame kringloop van snoeihout dichtbij. Houtpellets zijn pas duurzaam als ze uit de buurt komen en als ze bijvoorbeeld reststromen verwerken. We zien verwarmen met houtpellets niet als dé grote oplossing voor heel Nederland, maar wel als een duurzame optie in sommige situaties. Daarom zetten we ons in voor deze kleine kringloop dichtbij.

Snoeihout Apeldoorn

Stap één van deze kringloop is snoeihout uit de buurt: bij ons komt dat van de energiebosjes aan de Noordkant van Apeldoorn. Zo is begin vorig jaar is het energiebosje in park Zuidbroek gesnoeid. Inmiddels overigens alweer volledig begroeid.  Tweede stap is het maken van de pellets. Een pilot om zelf pellets te maken in Apeldoorn, bleek helaas niet haalbaar en is daarom gestopt. De pellets worden nu in Twente gemaakt. Vandaar worden ze door de firma Gedizo in Uddel naar landgoed Woudhuizen gebracht waar de medewerkers van Campus Woudhuis ze verpakken in handzame zakken van 15 kilo.

Let op: alleen uitleveren bestellingen op Campus Woudhuis. Geen losse of contante verkoop.

Houtpellets

Energiebosjes en houtpellets van ons samen

duurzame kringloop van snoeihout dichtbij