Fik Kaarsen

Fik Kaarsen

FIK Kaarsen is in 2021 gecreëerd door ontwerpers Olaf en Vic. 

“Ons enthousiasme voor kaarsen maken komt voort uit het experiment om resten kaarsenwas te hergebruiken en om te smelten tot een nieuwe kaars. Vanuit deze hobby zijn wij nieuwsgierig de ambachtelijke kaarsen-maak-wereld ingedoken. Wij leerden al enorm veel over allerlei verschillende ingrediënten en de wetenschap dat kaarsen maken is. 

Naast dat een kaars aansteken voor een rustmoment zorgt, is ook het maken van een kaars voor ons een ontspannen proces. Het smelten en gieten van de was en die combineren met geuren die iets bij je losmaken, je vrolijk en opgewekt maken of een herinnering ophalen. Het gaat om het creëren van iets waar je jezelf en anderen oprecht blij mee kan maken. 

De raapzaadwas die wij gebruiken voor onze kaarsen is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Bijkomstig voordeel is dat door langere brandtijd de geur van onze raapzaadkaarsen geleidelijk vrijkomt. De langzamere afgifte resulteert in een meer kalmerende en ontspannende werking in plaats van een intens en soms rokerig effect zoals bij kaarsen op basis van paraffine of wierook. 

Zowel het samenstellen van de verschillende geurkaarsen als de productvormgeving is een proces waar wij zelf mee aan de slag zijn gegaan. Onze producten hebben we minimalistisch en stijlvol vormgegeven. Ze overheersen niet en passen daarom juist perfect in ieders interieur! 

Momenteel verkopen wij met FIK Kaarsen twee collecties. Naast geurkaarsen met de welbekende katoenen lont, hebben wij ook een collectie ontwikkeld met een houten lont. Deze geeft tijdens het branden een sfeervol, zacht knisperend geluid! 

Ben je benieuwd naar onze handgemaakte geurkaarsen? Kijk dan eens rond in onze webshop, kom langs in onze winkel op het Zwitsalterrein of shop ze bij een van onze verkooppunten.”