Gerard Jorna

Warmtewandeling Bosweg


Op pad met buurtgenoten

Gerard Jorna

“Op dinsdag 27 februari kwamen 8 bewoners van de Bosweg bij elkaar om door een warmtecamera naar hun eigen huis te kijken. Eerst met z’n allen aan een grote tafel even kennismaken of kort bijpraten met degene die je al kent en even binnenkijken in het huis waar je regelmatig langsrijdt en nu binnen zit.”

Uitleg warmtebeeld

“Karel en Wouter (vrijwilligers van deA) geven een korte uitleg over de werking van een warmtecamera. Wat gaan we zien en hoe moet je de beelden interpreteren. Daarna gezamenlijk op pad en in twee groepen worden alle huizen bekeken. Kieren, panelen in de deur, glas in lood, lekkende vloerverwarming, verschillende soorten glas en enkelsteense muren komen allemaal in beeld. Karel en Wouter geven nuance bij het beeld wat we zien en helpen bij het meedenken wat verstandig is te doen om je huis te verduurzamen.”

Op pad met de warmtecamera

“Tijdens de wandeling langs de huizen worden ervaringen en tips over het verduurzamen van je huis gedeeld en worden ook verbruikscijfers van gas en elektra uitgewisseld met elkaar. Aan het eind van de avond sluiten we de informatieve avond af. Het was leuk om buren te spreken die ik niet zo vaak zie en geïnspireerd te worden door de acties en tips van buurtgenoten met een zelfde soort huis als ikzelf. Een veelgehoorde vervolgstap wordt het uitnodigen van een energiecoach van deA.”

“Met de foto’s van de warmtecamera en een korte rondleiding in je eigen huis kan de energiecoach een advies op maat maken zodat je beter kunt beslissen wat de volgende actie wordt om weer een stap te maken naar een duurzamer huis en daarmee een duurzamer Apeldoorn.”

Weten wat er in jouw huis mogelijk is?

Vraag het de energiecoach

Het advies is gratis