Heleen Mulderij, office manager

Heleen: “Dat vond ik een goed idee: groene energie opwekken en huizen verduurzamen, gewoon beginnen en dan wel samen, want dan kun je meer bereiken. Hoe? In een coöperatie met andere Apeldoorners: deA. Ik was direct enthousiast en ben lid van deA vanaf het begin in 2012. Ik heb meegedaan met een zonnepanelen actie op eigen dak (de eerste in ons straatje) en met buurtstroom op een gezamenlijk dak. Voor grotere lokale duurzame energiebronnen zocht deA samenwerking met Greenchoice en ik werd energieklant.”

40 energiecoaches

“deA ontwikkelde een energiecoach opleiding  en dat was interessant om te doen. Na de cursus ging ik als vrijwilliger aan de slag om met mensen te spreken over de verduurzaming van hun huis. deA groeide en pakte steeds meer projecten op, waardoor er behoefte kwam aan een iemand die op kantoor deA op verschillende manieren ondersteunt. Ik werd de eerste werkneemster van deA op kantoor. Inmiddels zijn er meer dan 40 energiecoaches actief bij deA. Als coördinator mag ik hen voorzien van adressen van mensen die zich hebben aangemeld voor een gesprek.”

Regionaal kennis delen

“Vrijwilligers zijn en blijven onmisbaar voor deA, maar van vrijwilligersclub met zzp’ers zijn we doorgegroeid naar een vast team met kennis in huis. Die kennis delen we regionaal met andere coöperaties en landelijk in Energiesamen, waarmee een CRM-systeem ontwikkeld is, waar ik dagelijks mee werk, en de online-tool Hoomdossier die ik aan veel bewoners gratis ter beschikking mag stellen.”

Mooi werk

“Wat ik zo leuk vind van deA is dat het een heel praktische club is. Er wordt gezocht naar haalbare initiatieven en er wordt echt iets gedaan. Alleen het economische, alleen de cijfers, dat is het niet voor mij in mijn werk. Ik zie dat deA groeit en professionaliseert en ik vind het leuk daar als office manager en energiecoachcoördinator aan bij te dragen. Samen doen en bereiken we heel veel in een positieve sfeer met allerlei projecten voor huurders, eigenaren, bedrijven, de gemeente, woningbouwverenigingen etc. Mooi werk, om mensen te helpen uit energienood en voor het klimaat en het goed omgaan met deze ene aarde waarop ook nog zoveel moois te zien is. Ik zet me er graag voor in.”