Henk Schukken

Vanaf de oprichting ben ik lid van deA. Ik voelde me aangetrokken door de plannen van deA en daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. In 2018 heb ik de training energiecoach gevolgd van Hoom en ben toen coördinator voor de energiecoaches geworden. Begonnen met een clubje van 10 energiecoaches is dat inmiddels uitgegroeid tot ruim 40 en hebben we veel bewoners kunnen helpen met het verduurzamen van hun woning. Door bewoners wordt dat enorm gewaardeerd en ik ben heel blij met de groep betrokken vrijwilligers die dit doen.

Voldoening

Een groot aantal jaren heb ik gewerkt als projectmanager in de financiële sector en in 2018 heb ik het roer omgegooid en ben ik werk gaan doen wat er voor mij meer toe doet en meer voldoening geeft. Ik heb 3 jaar bij coöperatie Hoom (nu Energie Samen) gewerkt, de landelijke koepelorganisatie.

Energiearmoede

Vanaf 2021 ben ik meer werkzaamheden voor deA gaan doen en ben nu ook projectleider op het gebied van energiearmoede en van de isolatie- en warmtepompacties in de regio, voor Epe, Brummen en Voorst.

Mooi om te zien hoe deA groeit en ook in de regio de wat kleinere energie coöperaties ondersteunt. Samen maken we het verschil en daar krijg ik energie van.