Webinar zonnepark Woudhuis

Zonnepark Woudhuis


Volg het webinar over de voortgang van zonnepark Woudhuis

Webinar zonnepark Woudhuis

Datum
6 januari 2022
Tijd
19:30 tot 21:00
Locatie
Online

Op donderdagavond 6 januari organiseert deA in samenwerking met Statkraft een volgend webinar rondom de voortgang van Zonnepark Woudhuis.

Statkraft en lokale energiecoöperatie deA werken toe naar 50% lokaal financieel eigendom. Na vergunningverlening en subsidietoekenning wil deA een deel van het park overnemen van Statkraft, om daarmee financiële deelname van bewoners mogelijk te maken. De verwachte opleveringsdatum van dit zonnepark zal in 2023 zijn.

Ligging

Het betreft een perceel in de hoek van de A50 en de spoorlijn richting Deventer. De oppervlakte van het park is in totaal 28 hectare, waarvan 20 hectare met zonnepanelen. We geven met het park de lokale biodiversiteit een impuls door de realisatie van 5 hectare natuur, aansluitend op Landgoed Woudhuis.

Ontwikkelingen

De aanvraag voor de vergunning voor het zonnepark is begin december in definitieve vorm bij de gemeente ingediend. Tijdens het webinar wordt het besluitvormingsproces toegelicht, en op welke wijze omwonenden en andere belanghebbenden hun visie op de plannen kenbaar kunnen maken.

Praat mee

Wil je meer weten over de voortgang en besluitvorming van dit zonnepark? Meld je dan aan voor het webinar. Kun je niet live aanwezig zijn? Meld je toch aan, de volgende dag ontvang je een mail met video van het webinar!