Bedrijf, instelling of organisatie

 • Subsidie- RVO: SVM: Subsidieregeling Verduurzaming Mkb

  De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) helpt je als mkb-ondernemer je bedrijf te verduurzamen. Met deze subsidie krijg je een vergoeding voor de inhuur van een adviseur voor een energieadvies op maat en de uitvoering hiervan. 

  Hoogte subsidie (bij voldoen aan voorwaarden): 

  Het subsidiebedrag voor het verduurzamingsadvies is minimaal € 400 en maximaal € 750. Het maximale subsidiebedrag is € 2.500 voor advies én ondersteuning samen. 

  Totaal budget: € 14.400.000  

 • Subsidie- RVO ISDE Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers

  Je kunt als bedrijf je productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers verduurzamen. 

  Voor wat: (hybride) warmtepomp, een zonneboiler, zonnepanelen of een kleine windturbine. De subsidie voor zonnepanelen en kleine windturbines loopt nog tot en met 31 december 2023. 

 • Lening- Gemeente Apeldoorn: Energiefonds

  Ben je een bedrijf, instelling of organisatie. Denk bij organisaties bijvoorbeeld aan een sportclub, kerk of VvE (Vereniging van Eigenaren). En wil je je pand verduurzamen? Het Energiefonds biedt een lening aan om de gewenste investering mogelijk te maken. Gemeente Apeldoorn heeft in 2018 het Energiefonds Apeldoorn opgericht om bedrijven, instellingen en organisaties te helpen die willen investeren in energiemaatregelen, en voor de financiering daarvan niet terecht kunnen bij reguliere financieringsinstellingen.