Presentatie onderzoek studenten Saxion

Presentatie onderzoek studenten Saxion

Op 29 januari jl. was het gezellig druk op de bijeenkomst van Homerus Energiek bij onze buren Basisschool de Ontdekking. Studenten van Saxion gaven een presentatie over hun onderzoek, waar ze de laatste maanden druk mee bezig geweest zijn, betreffende de energieafstemming binnen onze buurt/straat.

Aanwezig waren de leden van de werkgroep Homerus Energiek en enkele andere, actief geïnteresseerde, buurtbewoners. Verder waren de begeleiders van Saxion en vertegenwoordigers van de gemeente present, waaronder de wethouder Energietransitie, klimaat en natuur, Danny Huizer.

In de presentatie, een ingedikte versie van het eindrapport, namen de studenten ons mee in hun bevindingen over o.a. wat er aan onze huizen kan gebeuren om de warmtevraag te verminderen op basis van een uitgevoerde energie-audit. Ook kwamen diverse collectieve opties aan de orde, daar bleek een hoog draagvlak voor in onze buurt (uitkomst enquête).

Daar het onderzoek erg breed en gedetailleerd is, en dit onmogelijk allemaal in een half uurtje voor het voetlicht kon worden gebracht, bleek de presentatie minder toegankelijk voor de meeste aanwezigen. Gelukkig konden er vragen beantwoord worden en vond er een nuttige uitwisseling plaats van ervaringen en zorgpunten. Voor geïnteresseerden is hier de presentatie te lezen.