Buurtbijeenkomst over warmtepomp

Buurtbijeenkomst over warmtepomp

Op 29 september 2022 heeft de werkgroep Warmtepompen van Homerus Energiek een buurtbijeenkomst georganiseerd in de aula van de om de hoek gelegen basisschool De Ontdekking. We mochten 27 bewoners verwelkomen, die 21 huishoudens vertegenwoordigden. Dit is 33 % van alle huishoudens uit de Homerusstraat.

Enquete

Uit de in juni van dit jaar gehouden enquête onder de bewoners van de Homerusstraat bleek veel belangstelling om verder geïnformeerd te worden en/of mee te willen denken over aanschaf, het gebruik en het gezamenlijk belang dat wij als buurt daarbij hebben. Doel van de buurtbijeenkomst was dan ook om met elkaar te inventariseren hoe er tegen de warmtepomp werd aangekeken, welke vragen er leefden. En wie actief verder wilde meedenken.

Wensen, vragen en verwachtingen

Na een welkomst woord door Adèle Reiss, en een korte impressie wat Homerus Energiek inmiddels heeft bereikt en waaraan gewerkt wordt, was het de beurt aan Bart Bokhorst, die een beeld  gaf van de overwegingen om gezamenlijk op te trekken bij de aanschaf en het gebruik van een warmtepomp.
Daarna werd er in groepen verder gesproken over wensen, vragen en verwachtingen. Een reeks nuttige zaken kwamen naar voren, waar de werkgroepen goed gebruik van kunnen maken. 

Ervaringen met hybride warmtepomp

Als laatste onderdeel van de bijeenkomst vertelde buurtgenoot Bob Smit enthousiast en met kennis van zaken over zijn recente ervaringen met zijn hybride warmtepomp, waarbij hij vele vragen gedetailleerd kon beantwoorden. Zijn gasverbruik is ruim gehalveerd, waarbij hij nu drie keer zoveel elektra gebruikt. Hij is uitermate tevreden over zijn warmtevoorziening.

We mogen concluderen dat het een zeer geanimeerde en nuttige bijeenkomst is geworden, waar werkgroepen mee verder kunnen.

Ook geïnteresseerd of wil je meedenken? Hier kun je je aanmelden.