Nieuwe en betere sensoren 

Gemeente financiert in principe nieuwe sensoren


Fijnstofontwikkeling beter te volgen

Nieuwe en betere sensoren 

Hoewel individuele bewoners volgens de huidige sensoren niet meetbaar bijdragen aan de fijnstof concentratie in de buurt, blijft dit wel een aandachtspunt .

Niet echt duidelijk is in hoeverre houtkachels en of auto’s  daaraan bijdragen, vooral ook omdat er veel verschillende stooksystemen  en auto’s zijn.

Gelukkig heeft  gemeente Apeldoorn in principe besloten om zes nieuwe en betere fijnstof sensoren voor onze buurt te financieren, zodat we fijnstof ontwikkelingen beter kunnen volgen. Wij wachten nog op het definitieve besluit. In onze vorige nieuwsbrief hebben we uitgelegd waarom de huidige sensoren niet echt voldoen. De vele andere sensoren in Apeldoorn zullen overigens niet door de gemeente worden vervangen omdat het een éénmalige actie betrof.

Onze sensoren zullen worden vervaardigd door IOT Apeldoorn, een stichting voor onder meer het in stand houden en uitbreiden van het bestaande IoT(Internet of Thinks)-netwerk. De penningmeester van deze stichting, Marcel Meek, is ook degene die voor ons het Homerus Energiek-dashboard programmeert en onderhoudt.